"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

GİDİYORSA HER İŞİN TERSİNE, ASİMETRİK BLUZLAR DİKECEKSİN KENDİNE

03 Ağustos 2015

Ne demiş büyüklerimiz? "Gidiyorsa her işin tersine, asimetrik bluzlar dikeceksin kendine!"

Acayip gelişmeler oluyor hayatımda. Yani aslında uzun süreli sessizliğimin tembellikle ya da tatille falan hiç alakası yok. Zaten tembellik yapmaya alışkın bir bünyem de yok. Aslına bakarsanız, uzun zamandır "Oturduğumu mu gördün hayat?!" başlıklı bir yazı yazacaktım ama oturup onu bile yazmaya vaktim olmadı :)


Baktım ben işleri düzleştirdikçe, hayatım yandan yandan yollar çiziyor kendine, ben de bununla en sağlıklı baş etme yöntemi olarak başladım asimetrik bluzlar yapmaya kendime! 
asimetrik bluz tasarımları dikiş moda


Site açıldığından beri düzenli (ve elimden geldiğince zengin içerikli) yazılar yazmaya özen göstermiş biri olarak, bir süredir bitmek bilmeyen sessizliğimi harika mesajlarıyla bozmaya niyet edenleriniz oldu. Kimselere yanıt veremedim; kusura bakmayın. Sağlığım ve huzurum yerinde çok şükür. Ama hayatım hiç düşünmediğim bir hareketliliğe büründü. 

Kendimi puantiyeler giydirilmiş bir ağaç kadar tuhaf hissediyorum. 
Gorky Park

3 ay önce yeni eve taşındım. Taşındığımda ruhumu tüketen projemi tamamlamak üzere son sürat çalışıyordum. Hayatımı kolaylaştırıcı ve harika bir eve geçtim. Ardından çok severek yaptığım ve harika insanlardan oluşan yeni bir projede çalışmaya başladım. Oğlanı içime sinen bir okula yazdırdım. Tam dikiş odamı da yerleştirmeyi tamamlıyordum ki... Hoopppp! Herşey asimetrik kesimler ve verev dikişlerle yön değiştiriverdi birden. Anlatamayacağım şimdilik detaylarını. Ama tuhaf... Pek tuhaf... Puantiyeler giydirilmiş ağaçlar kadar tuhaf...
asimetrik bluz tasarım


Madem ben düz kesmeye çalıştıkça, işler verevine verevine gidiyor; basit bir bluz modeline elde kalan şahane bir şifon parçasını verev ekleyeyim de rahatlayayım dedim. 
moda dikiş blog
Bay KendinDik'in Japon ellerden bulup getirdiği (ve bu garip hevesli terzi tarafından 4 karat prenses kesim pırlanta kıymeti verilen) Japon dikiş kitabının ikinci mahsulü de hayata geçirildi. 
kendin yap bluz
Ne tarafa çeksen oraya gider bir asimetriye sahip bu bluz, hiç utanmadan, her ortamda giyildi ve fotoğraflandı...
japon modası bluz

(Ağlamayın... Ağlamayın! Duyuyorum bakın buradan bazılarınızın sesini! En müsait zamanda paylaşacağım Japon dergisi kalıplarını elimden geldiğince.) 
(Japon dikiş kitabı - ve daha bir dolu mühim konu - ile ilgili bilgi küpü yazı bu adreste: Watashi Wa İrem)

Elbette yaz aylarının vazgeçilmez kumaşı ketenle yapılan deneysel çalışmaları da unutmamak lazım. Ah bir de ütüsü 10 dakika dayansa şu meretin!


Saçma sapan, o gün dikiş masasının neresinden kalktıysam o tarafından kesilen kalıplar, basit bluz modellerini bambaşka havalara soktu. Tavsiye ediyorum herkese, insanın içini ferahlatıyorlar :D

İşin dalgası bir yana, bir süredir dikiş masama oturabilmiş değilim. Bir süredir aynı yerde bile oturabilmiş değilim! Bu 3 bluz da farklı zamanlarda ama benzer ruh halleriyle yapılmış çalışmalardır aslında :) 

Yapımı kolay ve eğlenceli olan bu tasarımları en kısa sürede tek tek paylaşmaya niyetliyim. Zaten bir süredir dikkat ettim de, özellikle son dönem hazır giyim bluz ve elbiselerde de benzer bir tarz var. Yani, dikiş aşkımızın başlangıç fikrine geri dönüyoruz. Basit kalıplardan harika tasarımlar üretebilmek çok kolay ve zevkli!

Tek gereken, biraz ilgi, biraz artık kumaş ve kumaşın düz boyunda gitmeyen birhayat akışı! Hımmm? Ne dediniz? Yalnız değil miyim bu konuda?...

E, peki neymiş bu durumda yapmamız gereken?  :D
keten bluz modeli yazlık dikiş

Sevgiyle kalın! Yakında yeniden görüşmek dileğiyle :)

16 yorum

  1. Cok güzel bir dönüş olmuş. 2 bluzu çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Malesef bluz detaylarını bir süre daha yazamayacağım. dikiş masama olan uzaklığım kapanana kadar en azından :)

      Sil
  2. Merhabalar İrem hanım,dönüşünüze tabii ki çok sevindik.Asimetrik bluzleri çok sevdik ayrıntıları bekliyoruz.Benim de uzun süredir kafamda asimetrik elbise tasarımları var.Mesela bel kesim çizgisinin asimetrik olanları.Herşey yolunda olur inşallah.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurhan Hanım, dikiş masamın başına bir geçeyim benim de aklımda onlarca fikir uçuşuyor. Bu sonbahar artık yeniden hızlı dikiş işlerine döneceğim herhalde. Çok ara verdim :/

      Sil
  3. İşte beklediğim yazı ;)) Gerçekten meraklardaydım nerdesin diye. Bluz harika ve yapılışlarını büyük bir heyecanla beklemedeyim. Herşey gönlünce olsun inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılış adımlarından ziyade, yeni bluzu birlikte dikeriz diye düşünmüştüm ;)

      Sil
  4. Bu bluzlar özeti olmuş gerçekten yazınızın :) Rengarenk resimler, tasarım bluzlar, havalı pozlar! Evet iyi gördüm sizi, azıcık da Japon kalıplarınızı görsek, belki bu kadar kıskanmayız ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok zaten elimden geldiğince / ya da anladığımca demeliyim :P şu Japon kitabını aktaracağım zaten. Süper fikirler var içinde.

      Sil
  5. Ne guzel fotograflar, ne guzel bluzlar, ne guzel mekanlar! Cok merak ediyorum kaliplari baktim senin yayinlayacagin yok ben de Hisako Sato'nun Drape Drape 2 kitabini siparis ettim amazondan. Cok ihmal etme bizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa gördüm ben de seninkini Instagramdan. Ben bakmıştım onun içeriğine ama kendi şahukulade vücut ölçülerime uygun birşey beğenememiştim. Senin yaratıcılığınla bakalım neler çıkacak ortaya :D

      Sil
  6. Yazıyı yoğun geçen bir günün sonunda okuyunca kafada binbir soru o ağacı niye sarıp sarmalamışlardan tut da acaba o verev şifon nasıl biçildiye kadar ve acaba yolunda gitmeyen bişey mi oldu (Allah korusun) a kadar... cümlelerimin askıda kalışından da belliki toparlayamıycam. Özetle iyiki döndün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VAllahi memlekete kesin dönüş Eylül ayına kaldı :) o zamana kadar seferi yazılara devam edeceğim sanırım! Ama herşey yolunda, çok teşekkür ederim :D

      Sil
  7. sizi yeniden görmek çok güzel...
    her şeyin yolunda olması daha da güzel...
    bluzların ayrıntılarını bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğim hızda dönemedim daha. Umarım sonbahara artık arayı kapatırım :)

      Sil
  8. Merhaba sizi takip ediyorum gerçektende güzel isler yapıyorsunuz bende bişeyler dikip satmak istiyorum biraz dikiş biliyorum ama nasıl yapicam bilmiyorum.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.