"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

OTURMASINI KALKMASINI BİLEN ENVELOP ETEK

24 Ekim 2016
etek tasarımı, envelop etek,

Yediler canımızı tüm genç kızlık zamanımız boyunca... 

Oturmasını kalkmasını bilmek nedir yahu? Nerede nasıl davranacağını bilmekten daha gizli, daha çarpık bir anlam içermiyor mu sizce de? Bir genç kız olarak her hareketini başkalarının gözünden takip etmeye çalışmak, başka coğrafyalarda yaşayan pek çok hemcinsine göre doğal hallerini bile kontrol altına almaya gayret etmek, toplum içindeki davranışları güzel güzel paketlere sıkıştırmak, terbiyeli genç kız olarak görülmenin takdir dolu bakışları eşliğinde sana biçilen rolleri sessizce kabullenmek. Kaç hemcinsim annesinden, babasından, aile fertlerinden, öğretmenlerinden ve hatta bazı durumlarda konu komşudan duymadı ki bu sözleri?



Bir süre önce oturmasını kalkmasını bilmeyen, bunu hiç mi hiç takmayan ve azıcık kompleksli iseniz evden dışarı çıkmaya bile çekineceğiniz kadar güzel kadınlarla dolu bir şehir olan Moskova'ya taşındım. Hiç bilmiyor bir çoğu oturmasını kalkmasını. Hem de hiç! Deniz kıyısında gördükleriniz ne ise, sokakta yürürken, parkta gezerken, avm'de boş vakit geçirirken gördükleriniz de aynı. Öyle rahat, öyle kalender, öyle umursamaz. "Kesin aranıyorlardır..." yok cicim. Aranmak için etrafına bile bakmıyor büyük bir kesim. Avcılıkla ilgilenen kadın popülasyonu zaten sanırım her coğrafyada aynı miktarda mevcut :) Biz daha kendi halinde kadınlardan bahsedelim. 

Bilmiyorlar şekerim. Özellikle yeni nesilden bahsediyorum. Ne metroda, ne tiyatroda, ne restoranda, hemen hemen hiç biri kahkaha atacağı zaman sesim çok mu yüksek çıktı, oturacağım zaman aman bir yerlerim mi açıldı diye bakmıyor. Sigara içerek yürürsem biri bir şey mi der diye düşünmüyor. Bundan daha da şaşırtıcı olanı, kimse de onlara bakmıyor! Ne acayip değil mi? Oturmasını kalkmasını bilmeseler de kimse onları taciz etmiyor. Etek boyumun 2 cm daha uzun ya da daha kısa olması, dekoltemin daha açık veya daha kapalı olmasının birinin beni rahatsız edebilecek davranışları için bir özür olarak görülmemesi... Acayip... Çok acayip...  





Bu etek bir anda kendi kendine çıkıverdi ortaya. Aslında envelop etekleri çok severim. Ama oturup kalktığında o açılmaları yok mu? Ne yapsın benim gibi tüm ergenliği Anadolu coğrafyasında serpilmiş bir kadın? 

Siz deyin Moskova'da yaşamaya başlamanın verdiği zihin rahatlaması sonucunda, ben diyeyim artık 30'larımın bitmesine sayılı günler kalmasının etkisiyle şunu demeye karar verdi bu kadın: Başlarım sizin oturmasını kalkmasını bilme muhabbetinize!  Ben toplum içinde nasıl davranırsam davranayım ne başkalarının bana bakışlarını ne de onların hakkımdaki düşünceleri kontrol etmem mümkün değil. O halde başkasını takibi bırakıyorum... Ben artık istediğim gibi oturup kalkıyorum.



Çoğu zaman spor ayakkabıyla gezmemden dolayı, aslında hem spor ayakkabıyla giyebileceğim hem de istediğimde çatır çatır topukluyla gezinebileceğim bir etek boyu ayarlamaya çalışıyordum ne zamandır. Malum boy 1.82 olunca istediğim boy eteği rahatlıkla giyebiliyorum! :D

Tıknazdan hallice boy gerçeğini bir kenara bırakmadan, başladım deneyler yapmaya etek kalıbımla. sonunda diz boyunda olup, envelop gelen ama oturup kalkarken de rahat edeceğim bir etek olsun istedim. Birkaç denemeden sonra ortaya bu çıktı:
anvelop etek, envelop etek, tasarım etek



Önce istediğim boyda bir mini etek ön parçasını kestim. Eteğin yan ve arka parçaları diz boyunda kaldı. Artistlik olsun diye sadece tek bir cep yaptım :) Ama çok artist oldu gerçekten de :))


Daha sonra da diğer envelop etek parçasını diğer ikisinin üstüne diktim:
Eteğin arka kısmı son KendinDik TV videosunda anlatılan "görünen metal fermuar" olarak sahnedeki yerini aldı:
Son olarak iki parça arasındaki açıklık giydiğimde biraz potluk yapınca el dikişiyle parçaların bir kısmını birbirine gizli dikişle tutturdum:
kendin dik, irem sunar, dikiş teknikleri, moda, tasarım



Bu fotoları çok hızlı çektim. Yoksa bu etek burada kalmadı. Çatır çatır topluklularla da gezindi Moskova sokaklarında! Artık o da başka yazılara kapak olsun :)

envelop etek, anvelop etek, etek modelleri
Hadi kendinize iyi bakın! 29 Ekim giysilerinizi tamamlayın ve bana en geç 28 Ekim'e kadar göndermiş olun! Bitiren bitirdi bile; şahane bir sergi bizi bekliyor bu sene. Siz de katılın ;D

Meraklısına notlar:

Fermuar dikişiyle ilgili video linki: https://youtu.be/YZlIzNxA2yU

#dikişodamda29Ekim etkinliğiyle ilgili bilgi: 
http://www.kendindik.com/2016/10/en-guzel-kirmizi-en-guzel-beyaz-2016.html

Kendini bilen bir diğer etek modeliyle ilgili yazı: http://www.kendindik.com/2013/12/iyi-kizlar-cenneteeegee.html


4 yorum

  1. Giysi kriterleri zannımca sadece bizim ülkemize ait... Yanlız cep feci artistik olmuş ;)) ellerine sağlık çok hoş görünüyor topuklu versiyonunu da merakla bekliyorum :)) Elbise bitmek üzere telaş yoookkk ....

    YanıtlaSil
  2. İnstagramda paylaşılan başlığı görünce yüzümde tebessüm oldu:) dedim İrem hanım muziplikle karışık çekirgelerine öğreteceği bir sunum hzırlamış tam blogunuza koşarken ev telaşı araya girdi ve bu satte merakımı ancak giderebiliyorum.Etek son derece cool oturup kalkarken de frikik vermeyecek nitelikte:))tabi ki çok beğendim güzel günlerde mutlulukla giyiniz aaaa yazmayı unuttum her zaman büyüklerimden duyduğum bir sözü yazmadan geçemeyeceğim "kadın dediğin kendini tanımalı eğilip doğrulurken her yerine sahip çıkmalı" ne çok sorumluluğu olan ne çok göze batan varlıklarız değil mi?
    İnşallah 28 ekime modelimi yetiştireceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa bu da ayrı bir güzide laf imiş! Literatürde önemli bir yeri var da, saldıray'lara karşı hükmü yok tabii!
      Sevgiler! :)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.