"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

UYDURUKÇULAR KRALİÇESİ

24 Ocak 2020

"Örgü bilmem ben. Ama feci uydururum..." diye yazmışım bundan altı yıl önceki bir yazımda. Örgü örmeyi beceremeyince, dikmeye karar vermiştim. Bir sayısında modellik yapma cesaretini gösterdiğim Creazione dergisinden edindiğim kazak kalıbını kafama göre uydurarak ortaya yorgan kalınlığında bir hırka çıkartmıştım.

Creazione dergisi benimle yaptığı röportajda sadece feminizmle ilgili söylediğim kısımları kesip çıkardığı için bir daha başka bir sayısını almaya elim gitmemişti açıkçası. (Feminizm çok sakıncalı bir şeydir biliyorsunuz. Üzerinize afiyet bir de bulaşıcı ki...) Belki şahane modeller yayınlamaya devam etmişlerdir. Kim bilir? Ben bana yadigar kalan bu kazak kalıbını şekilden şekile çevirmekle yetineceğim bir süre daha.

hırka, kazak, örgü, dikiş, tasarım, irem sunar

Şu terbiyeli kazak modelinin geldiği saçma hale baksanıza! İki yakası bir araya gelmiyor. Dahası kapatıyorsun yakayı, bağrı açık gezmeye devam ediyorsun. Ne uyduruk, ne saçma!



kendin dik, dikiş öğren, tasarım, moda, hırka, bordo

kendin dik, dikiş öğren, tasarım, moda, hırka, bordo

Uyduruktan çıkarttığım bu modeli daha önce lacivert renkte, deri detaylı bir hırka olarak sunduğumu hatırlayanlarınız çıkar belki. Hırkamı öyle sevdim, öyle çok kullandım ki gerçek anlamda üzerimde paralandı. Ben de başka renkte uydurukçu bir hırka daha yapmaya karar verdim.
asimetrik yaka, ceket, hırka, kazak, dikiş, moda, tasarım, fashin, memade


İşin aslı, bu yakaların kalıbını çıkartırken, eğimi nereye verirseniz ona göre bambaşka bir yaka çıkıyor ortaya. Bir sonraki hırka modelinin yakasına daha da farklı bir kat vereceğim sanırım. Bakacağız artık, o zamanki uydurukçu rüzgarlar benim aklımı nereye alıp götürürse, yaka da o yönde çıkacak.

Omuz ve kol kısımlarının oturuşunu sevdiğiniz bir dikiş kalıbınız hazırda varsa, yaka kısımlarını farklı farklı keserek siz de kendi uydurukçu hırkalarınızı yapabilirsiniz. (Nasıl yaptığıma dair yazının linki sayfanın sonunda mevcut)

Siz de bu yazıdan hareketle kendi uydurduğunuz havalı yakalı hırkaları fotoğraflayıp gönderseniz ne güzel olur! Belki uydurukçuluğumuz başkalarına da ilham verir. Ne dersiniz?
görünen fermuar modelli giysiler, öğren çekirge

Havalı fotoğraflarımın başarılı mimarı: Cindy Knight. (instagram hesabı: @cindyknightphoto)
Havasız fotoğraflarımın hepsini ben çektim.

Meraklı çekirgelere notlar:

1. Mevzubahis hırkamıza ait yazı: "Örgü Bilmem Ben" şu linkte tüm endamıyla sizi bekliyor: http://www.kendindik.com/2014/01/orgu-bilmem-ben.html)

2. Uydurukçu hırkanın deri detaylı lacivert modeli ise şurada: (Bence fermuarı deriyle kapatmak daha iyi durmuş. Benzer bir uydurukçuluk yapacaksanız, iki modele de bakmanızı tavsiye ederim.) http://www.kendindik.com/2017/03/birak-daginik-kalsin.html

3. Asimetrik yakanın dikiş adımları ise tam da şu "Öğren Çekirge" etiketi altında mevcut: https://www.kendindik.com/2017/03/asimetrik-yaka-hirka-dikis-adimlari.html

4. "İrem sen eskiden daha iyi yazıyordun. Nerdeee o eski yazılarının tadı..." diyorsanız, hiç birbirimizi üzmeden hemen eski yazılarımı açalım ve bu kalıbın evrim geçirmeden önceki başka bir uygulamasını görmek için "Kadınlar Venüs'ten" başlıklı akıl dolu yazıma göz atalım: http://www.kendindik.com/2014/05/kadinlar-venusten.html 


3 yorum

  1. İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  2. wow your zip design and your shirt both are noticeable and nice. What a sophisticatedly stitched. Nice work.

    YanıtlaSil
  3. Fisher price in pakistan items have become considerably greater to incorporate security child gear items and viable instructive learning toys.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.