"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Sorusu Olan? - Kadife kumaşla neler yapılır…

11 Eylül 2012

Merhabalar elimde vizon rengi 3m kadife bi kumaş var nasıl değerlendirsem bilemedim fikir sormaya geldim :) birde öğretmenim sonbaharda giyebileceğim sade ve şık bi elbise modeli dikimi yayınla mısınız :)
______
Merhaba Çekirge! (bana öğretmenim demişsin çok şekersin :D  ) Hazır kış da gelirken kadifeyle birşeyler dikmek için güzel bir zaman. 3 mt kumaş ile bir değil birkaç şey dikebilirsin elbette. 
Kadife bir elbise nasıl olur? Onu ince / şeffaf / dantel kumaşla süsleyerek harikalar yaratabilirsin bence. Şöyle bir modele ne dersin?:
kadife elbise model tasarım moda stil dikiş
Bu elbisenin kalıbını Burda Dergisinin Ağustos sayısında çıkan kapak modeliyle dikebilirsin mesela. Etek biraz kısaltılıp ucuna da içten bir dantel astarı çektin mi yukarıdaki gibi trendy bir sonbahar - kış elbisesi elde edebilirsin kolayca!
Ya da daha geçenlerde benim de bir benzerini dikmiş olduğum şöyle bir modeli dikebilirsin:
kadife elbise model moda tasarım stil dikiş
Buna uygun kalıbı şu yazımdan öğrenebilirsin: Puantiyeler ve Çocukça Hayaller
dantel puantiye elbise tasarım moda
O da olmazsa bir yazlık elbise modelini alıp buna uyarlayabilirsin! 
Kalan kumaşla da kendine süslü bir takı yapmaya ne dersin? İşte böyle:
 kadife kurdele kolye takı tasarım dikiş fikir
keyifli dikişlerrr :)

1 yorum

  1. selamlar , kadife kumaşın yön seçimiyle ilgili bir sorum olacak, elbise veya etekte tüy yönünün yukarı veya aşağı seçilmesi gerektiğine dair 2 ayrı yorum okudum. Malum kadife yürüyen ya da toplanan bir kumaş yürürken ikide bir etek çekiştirmemek adına seçiminiz ne yönde olur veya bilginiz var mı paylaşırsanız sevinirim. Eski bir post ama görürsünüz umarım :)sevgiler

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.