"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Birlikte Diktik! Benimki mor çıktı :)

22 Ekim 2012

Burda 10 / 2012 Ekim sayısı model 118 elbise DIY fashion moda dikiş blog
Bu ay birkaç dikiş blogger’ı ilk kez eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdik. Sevgili Pırpır‘ın fikri, DikişDersi’nin koordinasyonuyla moda ve dikiş tutkunu 16 blog yazarı ortaklaşa seçilen bir dikiş projesini hayata geçirmeye karar verdi. Ay sonunda herkesin aynı modele kendi yorumunu görmek ilginç olacak. Sanıyorum bugün sevgili DikişDersi de tüm çalışmaları sitesinde yayınlar. 
Benim için hızlı fakat güzel bir çalışma oldu bu. Model Burda dergisinin Ekim sayısı (10/2012) no.118 modelindeki elbise olarak seçildi. İlk kez yaptığım bu yaka detayının nasıl yapıldığını daha önce oldukça merak ederdim. Çok kolaymış. 
Tek yapmanız gereken bluzun üst ön kalıbını aynı şekilde kopyalayıp, bir de içten dikmekmiş. Ama anlatmakla olmaz, dikerseniz anlarsınız :)
Bu yaka tarzının dökümlü kumaşlarda harika durduğunu söyleyebilirim (göbek içeri irem!). 
Burda 10 / 2012 Ekim sayısı model 118 elbise DIY fashion moda dikiş blog
Modelin bir de ön yan tarafında hoş bir detay var. Ancak kullandığım desenin yoğun ve rengin koyu olmasından kumaşın belde büzüşük durma detayı elbiseyi giydiğimde hiç belli olmadı.
Yine de burada biriken kumaş fazlasının İrem’de biriken göbek fazlasını az da olsa sakladığını söyleyebilirim :)
Yaka bu kadar açık olunca modelde önerilen fermuarı dikmeye gerek duymadım. Arkayı çift kat kumaştan kesip tek parça olarak diktim. Diğer tembel terzilere tavsiye ederim.
Güzel, rahat bir model. Eminim başka kumaşlarda bambaşka bir hava verecektir. Bir dahaki sefere daha kalın bir kumaşta denemeyi düşünüyorum. Onda daha düzgün bir şekilde görünecektir eminim. 
Unutmadan… Bu modeli bir de bluz olarak da dikebilirsiniz. O da yapılacaklar listesine alındı… Hadi bakalım, rüzgarlı bir haftasonundan yağmurlu bir Pazatesiye başlıyoruz. Hepinize mutlu haftalar!

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.