"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

KENDİN DİK CİN FİKİRLERİ: BÜZGÜSEL ÇALIŞMALAR

25 Ocak 2014
Bu yazıyla birlikte, tafta yeleğin son aşamasını da tamamlamış olacağız. Tamamen uydurmaca yöntemlerle hayat bulan bu güzelim üst parçaya kimileri designer detayları diyebilir. Biz de öyle diyelim ve havamızı eksik etmeyelim. 
moda dikiş blogları

Her adımı yapım anında gelişen bu güzelcenin benim için en dikkat çekici özelliği karman çorman görünen ve taftanın sertliğinden istifade dimdik durabilen peplum kısmıydı. 

Bunun için kumaşın eninden 40 cm uzunluğunda dikdörtgen bir parçayı kestim ve bel kısmına gelişi(bana)güzel şekilde tutturdum. 

bordo tafta peplum dikiş



Bu dağınık görüntünün çirkin bir dikim hatası gibi görünmemesi için yer yer el dikişi yaptım. Her ne kadar birşeyleri hızlıca dikip bitirmeyi sevsem de, ara ara kendime keyif halleri yaşatacak işleri de böyle ağırdan almayı hoş buluyorum. 
dikiş adımları abiye

Peplum parçasını diktikten sonra gözüme birşeyler eksik geldi yelekte. Peplumun abartılı görüntüsünü dengeleyecek sadelikte, ancak dümdüz de durmayacak birşeyler olmalı dedim.
abiye tafta bluz

Abartılı bir detay olmasa da, tamamlayıcı özelliğinden dolayı ruhuma iyi gelecek bir yaka detayı eklemeye karar verdim. 

Bunun için yaka uzunluğunu ölçtüm ve onun yaklaşık 2 katı uzunlukta bir kumaş kestim. 
yaka detayları

Ardından, kumaşın her iki yanından da en geniş ölçüde düz dikiş yaptığım parçayı büzerek yaka uzunluğuna inecek kıvama getirdim. 

Bunun son derece teknik açıklaması için önemli bir "Öğren Çekirge" yazısı daha bulunuyor. Bu önemli yemek tarifini okumadan bu işlemi tamamlamayınız değerli çekirgeler: Öğren Çekirge- Büzgü Börek Sütlü Çörek


nasıl dikilir dikiş blogları
Büzgü detayıyla bambaşka bir havaya dönüşen bu şahükulade yakayı yine el dikişiyle yeleğe diktim. Ardından, sonuçları göz yaşları içinde seyrettim. 

Bu öyle şeker bir üst oldu ki, kotla da rahatça giyilebilir bir modele dönüştü. Yılbaşı elbisesi temalı çalışmadaki kokoş görüntünün aksine, son derece hip bir hava verdi spor kullanımlarda. Bir ara onu da bir havalar içinde çekip yayınlarım. Ama önce, adeti bozmamak için, kota uyumlu çiçek-böcek arka fonu bulmalıyım -- bunun için fikir olan var mı? ;-)
fashion blogları


Bu yeleğin önceki adımlarını şu yazılardan takip edebilirsiniz: 


Fena havalı beyaz elbisenin tüm dikiş adımları ise Etkinlikler dosyasında "yılbaşı etkinliği" altında bulunuyor. 

Hadi öptüm hepinizi kocaman!





9 yorum

  1. Yeleğini sevsinler yazına yorum yazdım ama bir türlü gönderilemedi :)
    Bende beklemekten ve tekrar yazmaktan sıkıldım :))))
    Öncelikle ben bu yeleği çoook beğenmiştim .
    Eğer yayınlansaydı yorumda karların içinde ki foto 2013 e damgasını vurdu demiştim :)
    Bir şeyler üretmek çok güzel ..
    Aslında olay ne biliyormusun ???
    Eminim sende fark etmişsindir.
    Diktikçe , yaptıkça pratikleşiyorsun , hayal gücünü zorluyor ve yeri geliyor olmazı başarıyorsun :)
    Büyüyünce Designer olcam demişsin ya :)))
    Daha ne olacaksın İremcim sen olmuşsun :))))))))))))))
    Yüzündeki masum birazda muzur (şimdi ne yapsam acaba tebbesümü) tebbesüm hiç eksik olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülay! benzer sorunları arka arkaya yaşayınca kullandığım yorum programını değiştirmek zorunda kaldım. malesef bazı yorumlarım da yok oldu :/ bundan sonra sıkıcı ama güvenilir google yorum programından devam edeceğim mecbur :)

      Sil
  2. diktiğin her parçayla aşk yaşamana, neşeli anlatımına, güzel üretimlerine ve tabii gülen yüzüne hayranım İrem! bir kez daha yazmak istedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihihiii!! o senin güzelliğin! çok teşekkür ederim :D

      Sil
  3. Hah şöyle yaaa
    Bende yorum yazamıyordum. Şimdi kolayca yazabilirim. Canım seni şevkle izliyorum, emekli olayım pardon büyüyeyim bir dikiş makinası alacağım, Bende kumaşlar üzerinde çılgınlıklar yapacağım. Hayalim bu. Öperim Çılgın Terzim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) teşekkür ederim! ben de önceki yorum programımı bıraktığım için üzülüyordum aslında. bu yorumlar doğru kararı verdiğimi gösteriyor. bundan böyle daha fazla yorum yazacağınızı anlıyorum bu mesajınızdan ;)

      dikiş makinası almak için daha fazla büyümeyi beklemeyin bence. çok zevkli birşey insanın sevdiği giysileri kendisinin yaratabilmesi ;)

      Sil
  4. Spor görünümü de merak ettim. Jean ve topuklu ayakkabı ile de çok şık olabilir:)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş .Blogunuzu takibe aldım ,Bende bloguma beklerim.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.