"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Yaz rehavetine son verme…

26 Temmuz 2012

Yapıyorum yapıyorum, yazmıyorum. Sonra içimde durmadan vıdıvıdı eden bir pişmanlık duygusu yaratıyorum. Tatile çıktığımdan beri önümü alamaz şekilde her bulduğum fırsatta dikiş diktim :)
Sonunda baktım ay ortasına gelmişim bu ay çıkan yazılar sadece 2 tane :( Hemen bir acele fotoğraflayıp son yaptığım bluzu sizlerle paylaşayım dedim. Aşağıda havalı pozumla sergilenmiş olan bluz Simplicity 2614 kalıbı kullanılarak yapıldı. Altındaki eteği ise bazılarınız hatırlayacaktır diye tahmin ediyorum :) KendinDik.Com gardrobunun göz bebeklerinden biri olan dantel etek :)
Bu bluzun hazırlanmasındaki esas amaç Paris ve Adana kumaşçılarından elde ettiğim ganimetlere kendimi hazırlamaktı. Bugüne kadar hiç şifon ipek dikmediğim için son iki seyahatimde aldığım ipeklere bir türlü kıyamıyordum. 
Onlara hala kıyamıyorum ama bir şekilde de evdeki kumaş dağını eritmem lazım. Sonunda ucuz kumaşçıların birinden metresi 8-10 tl’yle aldığım bu güzel ipekliyi dikiş maceramın kutsal yolunda kurban etmeye karar verdim. Sonuç gerçekten kanlı oldu… Yamuk dikişler, çarpık birleşme yerleri derken göz yaşları içinde bitirdiğim bu dikiş serüvenimin sonunda “eh işte”lik bir bluz elde etmeyi başardım. 
Ben öğrendiğim kadarıyla ipek dikişinin ipuçlarını anlatayım. Daha iyi bilen varsa o da bildiklerini paylaşsın, çekinmesin :) 
simplicity 2614
Bu ferah model bir dönem bir hayli fazla aldığım Simplicity markasının basit bir bluz modelinden türetildi. Bu modeli daha önce 2 kez daha dikmiştim. İlk kez ipek dikerken bir de bilmediğim bir modelin olası kötü sürprizleriyle karşılaşmak istemedim. 
Bluza ilişkin diğer modelleri de başka bir yazıda yayınlarım. 
Şifon ipek dikişi konusundaki ürkek tavuk yaklaşımımdan dolayı önce yakasız, düğmesiz, kolsuz, astarsız bir bluz dikeyim dedim. Daha da utanmasam sadece 4 kenarını kapatma çalışmasıyla başlayacaktım işe!
İPEK KUMAŞ DİKERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
(şu ana kadar çözdüğüm kadarıyla…) 
  • Kumaşın çok ince olması keserken kaymalara sebep oluyor. Dikiş dikerken teğelleme konusunda bile son derece tembel olan terzimiz, en azından kalıbı katlayarak değil de tek parça halinde hazırlayıp kesme ciddiyetini gösterdi. İlgilenenlere de aynısını yapmaları tavsiye edilir. (Kalıp üzerindeki kalpli kadın / erkek çöp adamlar benim kumaş ağırlığı olarak kullandığım cam bardak altları. Çok seviyorum onları :D )
  • Kullanılan iğneye dikkat. Ben Singer’in 70/09 no.lu iğnesini kullandım. En incesi oydu. 
  • Kenarları kıvırırken, bugüne kadar çok fazla faydasını görmemekle birlikte yer yer beni büyük dertten kurtaran katlama ayağını kullandım. Ama kenar dikişlerimin yamukluk sıkıntısını tam olarak çözmediğinden, üzerine bir kat daha düz ayak ile kıvırarak diktim. 
  • Dikiş paylarını temiz kapatmak için sülfile ayağını kullanmam mümkün olmadı. Çok ince bir kumaş olduğu için sülfile ayağının kumaşa zarar verebileceğini düşündüm ve normal zigzag ile kapattım. 
  • İpek dikerken saten ayağı denilen, altı düz bir ayak kullandım. Açıkçası bu ayağın ne fark yarattığını saten dikişlerimde hiç anlamamıştım. İpek dikerken ise çok yardımcı oldu. 
İşte bu kadar. Düğme yok, fermuar yok, kol yok… çok kolay bir model. Tiril tiril bir bluz…
Bu sıcaklarda daha iyisi… deniz kenarı :)) Hadi bakalım, herkese iyi haftalar! 

2 yorum

  1. internet gezgini1 Mart 2013 11:03

    eveeet zevkli bi tarzınız var, pozlarınız güzel, sırf yarım mekik çekip hergün çok kısa sporlada göbek kısmı düzelir sambacılar gibi seksi olursunuz, hadi kalın sağlıcakla.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.