"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

BEYAZ GİYER KIŞ GÜNÜ V.2

28 Kasım 2017
beyaz ceket, kış modası, kendin dik, irem sunar
İki sene önce bu tarihlerde canhıraş bir gayretle kendimi Moskova soğuğuna hazırlayacak ve nedense beyaz renkte bir palto dikiyordum. Paltonun malzemeleri öyle kalındı ki, dikerken fenalık geçirmiş, artık palto olarak kullanamaz isem yorgan olarak değerlendiririm demiştim. Buraya taşındıktan sonra anladım ki, benim o göz nuru beyaz paltonun ne giyilir yanı ne de yorganlık hali varmış :D


Memleket doğal gaz zengini malumunuz. Burada -25 derecelerde evde cam açıp oturuyoruz bazen. Tüm şehrin tek bir merkezden ısıtıldığını bilmeyince, inip yöneticiyle konuşayım diye atar yapmaya kalkmıştım başlarda. Böyle şeyler için belediye başkanına gitmek olmuyormuş, sonradan öğrendim.

uzun ceket modelleri
Benim beyaz palto birilerine bağış olarak gitti çoktan. Ama ben de bu arada yemedim içmedim, kendime durup durup ceket diktim. Bu cancağızımı da aslında dikeli epey olmuştu ama giymek için bir kış günü tam da bir arkadaşımla Moskova'nın en havalı mekanlarından birine yemek yemeğe gideceğim zamanı seçtim. 

Bu cafe, adını 'dünya modasının öncüsü' ifadesiyle bir tutulan dergiden, yani Vogue'dan alıyormuş. Aman çok dikkatli giyinmek lazımmış. Benim kumaşı Bursa Kumaş Pazarından, kalıbı Burda dergisinden, tasarımı ellerimden çıkmış bu cancağızımdan daha havalı ceket mi olurmuş dedim ve ceketimi üzerime geçirip yemeğe gittim. Sonra baktım, gerçekten ortamın en havalısı benim. Döne döne baktım, öyleydim gerçekten. 


İsterseniz ben de kalıbın 12/2012 sayılı Burda dergisindeki mankeni gibi poz vereyim dedim. Verebilirim dedim. Verebilirdim gerçekten de. 
burda 12/12
Ama şimdi yemeğe gelmişsin. Ne gerek var kasmaya değil mi? Modelde önerilen kumaş brokarmış. Ben bulmuşum enfes geometrik şekilli kumaşı. Model önerisini mi dinlerim! Üstelik o gizli ceplerin kesimi böyle bir desende daha da şahane durmamış mı?
cep modelleri, kendin dik, evde dikiş, moda tasarım, dikiş, blog
Boy 1.60'tan hallice olunca, modeli de alttan biraz kısaltmam gerekti sadece. Bir de öyle uzadıkça genişleyen kollara dayanamadım. Kolları düz indirdim. 
beyaz ceket, 80 modası

Ama dikiş yerlerini buralarda bulduğum bir dantel şeritlerle kapattım ki, 80lerin havasında gezmek için kıvırdığımda, aradan gizli bir sürpriz olarak çıksınlar ;) 
kendin yap, kendin dik, ceket dikişi

Neyse, Vogue Cafeden bahsediyordum ben. Modeller gerçekten de çok havalıydı. Adına yakışır bir renk, çeşitlilik, güzellik... Harika tasarımlarla süslüydü her yer!
vogue cafe





Baktılar artık kendimi kaybediyorum, sağ olsunlar bana kim olduğumu nazikçe hatırlatacak bir sürpriz yaptılar:
Yemedim ama... Hiçbirini yemedim. Gerçek söylüyorum! 
irem sunar özat, kendin dik, dikiş, tasarım, blog

MERAKLISINA NOTLAR:

Şimdi baştaki sorumuza geri dönelim ve güzel Türkçemizi hatırlayalım. Kim giyerdi beyazları kış günü? Zürafa değil kuşkusuz. 
İkinci sorum: Zürefa gerçekte ne demekti?
yanıtlar ve diğer çok önemli ayrıntılar için geçmiş notlarımıza göz gezdirelim ;)
http://www.kendindik.com/2016/01/beyaz-giyer-kis-gunu.html

Sıcacık kalın, sevgiyle kalın :)


10 yorum

  1. Çok da güzel olmuş kış günü :) Modeli de gerçekten bu kumaş daha iyi göstermiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yorumların hepsinin altına tek tek mesaj yazdım!!! Hiçbiri çıkmamış :/ Gecikme için özür diler, güzel mesaj için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bizim gibi akliselim olmayanlar giyer diye biliyorum. Zira ben iki gundur Belcika'da beyaz bir pantalon bulamamanin sikintisini yasarken, tamda dikmeliyim bence diye dusunurken cuk oturdu bu yayinin:)))
    Bu arada bu Vogue burada unlu bir ic camasiri magazasi:))))
    Sehrin tek bir yerden isitilmasi olayini bu Belcikalilarda dusunmeli, biz buz kutlesine donusmeden:))
    Ceket cok havali duruyor ama beni en cezbeden cepleri ve supriz danteli oldu. Guzel cafelerde giyilsin, havali havali:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Mevlüde. Evet, cepler şahane gerçekten de. Bu cepleri daha dar bir modele uygulamayı becerebilsem rüya modelime ulaşacağım ceket konusunda :D

      Sil
  3. Çok havalı, çok güzel olmuş, bence de kumaş bu model için harika seçim, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Nasıl şık bir ceket güzel günlerde kullan veee yazıyı hatırlıyorum zarif kişiler beyaz giyer olması lazım ;)))

    YanıtlaSil
  5. Siz çok şekersiniz valla o gülen yüzünüz hiç solmasın ceket ise gerçekten cool:)çokkk şık.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.