"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

HAYALİNİZDEKİ ÇALIŞMA ODASI KAÇA MAL OLUR?

15 Kasım 2017
Şu siteyi okuyanlar arasında kendine ait bir çalışma / dikiş odası hayali olmayan var mıdır acaba?

Benim gibi sık ev değiştiren ve genellikle iş hayatını evdeki ofisinden sürdüren biri için ideal çalışma/dikiş odası uzun süre sadece hayallerimde kalmıştı. Üstelik benim ihtiyacım sadece bir dikiş odası değil, iş hayatımı da rahatça sürdürebileceğim bir çalışma alanı olduğundan, işler daha da karışıyordu. 

Dolayısıyla ben de, sanırım bir çoğunuz gibi Instagram veya Facebook üzerinden, dergilerden fırlamış dikiş/hobi odalarının fotoğraflarına bakıp bakıp iç geçirirdim düzenli aralıklarla :)


Nihayet, "evimizin her şeyi" Ikea, bu bitmez derdime kendince ekonomik bir çare getirdi bu sezon. Ben de yemedim içmedim bu ürünleri koşup aldım! Mevcut koşullarda yaratabileceğim en ideal dikiş / çalışma odamı hayata geçirebildim. Yeni odamın fotoğraflarını paylaştığımda birçok kişiden kendi hayallerine ilişkin mesajlar geldi :) 

E o halde, Türkiye'deki fiyatları ve online alışveriş hizmeti seçenekleriyle size tüm bu odanın alışveriş listesini paylaşmak da "Kalplere dikiş aşkı aşılayan site" yazarının görevidir ;)  

Her şeyden önce burada tanıtacağım ana ürün olan pano sisteminin en güzel yanı istediğiniz her masaya sabitlenebilen bir bağlantı parçası olması. Yani, hali hazırda kullanmakta olduğunuz her çalışma masasına uyarlayabilirsiniz. Ayrıca tüm parçaları ihtiyaçlarınıza / bütçenize göre seçerek çeşitlendirebilirsiniz.  İşte Kasım 2017 itibariyle tüm fiyatlar: 

Tanıtıma DİKİŞ ALANIndan başlayalım. Öncelikle, dikiş masalarının altında bulunan dolapların benim tercihim olmadığını belirtmem lazım. Bunlar kiraladığımız evde vardı. İdeal olanı, altı boş ve ince uzun bir masa elbette. Ancak, mevcut şartlarda bunları değiştirmek anlamlı olmadığından, dikiş makinalarımı bunların üzerine kurdum. İdeal değil ama, dikiş odanızda harikalar yaratmanıza engel olmuyor! :D
Öte yandan, dikiş ıvır zıvırlarımız bu raflara sığmayacağından, böyle bir raf sisteminin de  bir kenarda durmasının hiç sakıncası yok ;)





PANO PARÇASI FİYAT: 89.99TL
Bu panoların birkaç boyu var. Tek bir tane de alabilirsiniz, birden fazla da. Duvara sabitleme tek seçeneğiniz olmadığı için, panodan köşe de yapabilsiniz. Benim aldığım parçanın linki böyle:
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/10321618/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx

BAĞLANTI PARÇASI: 20TL (paket içinden 2 adet çıkıyor)
İşte ideal parça bu. Standart kalınlığa yakın tüm masalara takılabiliyor. Duvarları rezil etme derdinden kurtarıyor. 
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/10320789/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx


RAF: 15TL
Burada biraz şımarıklık yaptım. Uzun süre daracık alanlarda tuttuğum ipliklerimi tablo gibi görmek istemiştim. Bu yüzden bu raflardan 4 tane aldım. 
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/00320799/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx

MANDAL: 9TL (paket içinden 2 adet çıkıyor)
Fotoğraftan pek anlaşılmıyor ama bu mandalları üzerinde çalıştığım giysi tasarımı veya ilham fotoğrafını takma niyetiyle almıştım. Elbette kısa süre içinde onlar da sıklıkla kullanılacak ;)
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/00321614/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx


KANCA: 9TL(paket içinden 5 adet çıkıyor)
Bu kancaları esas olarak makaslarımı asmak için almak istemiştim. Baktım paketin içinden 5 tane çıkıyor, cetvellerimden bazılarını da astım. ( Evet; ruh hastasıyım ben! Boy boy, çeşit çeşit cetvelim var.Ne olmuş yani?! Sizin yok mu yoksa?)
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/20320802/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx

ASKI: 6TL (paket içinden 2 adet çıkıyor)
Bu askıyı kağıt rulolarını asmak için icat etmişler sanki. Benim için yapmışlar yani. Patron kağıtlarımı düzenli şekilde kaldırayım diye :) Çok düşünceliler. 
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/50321616/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx

KAPAKLI KUTU: 39,99TL (paket içinden 3 adet çıkıyor)
Panonun kendisinden sonra sanırım en pahalı parça bu. Gereksiz bir masraf olarak görebilir,  bunun da alternatiflerini bulabilirsiniz. Öte yandan, bu kutuları yan yana astığınız zaman, üstündeki sabit metal kapakları da raf olarak kullanabilirsiniz. Bir taşla birkaç kuş ;)
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/80335909/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx

KUTU: 10TL 
Yine çok da gerekli olmayan bir başka harcama! :) Ama ıvır zıvırlarımı koymak için onun da elimin altında olması lazımdı öyle değil mi?
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/calisma-alani-aksesuarlari/20320798/skadis-cok-amacli-pano-parcasi.aspx

Gelelim ÇALIŞMA ALANIna:
Ben yıllardır işlerimin bir bölümünü home-office sistemiyle yürüten biriyim. Bunun dışında yazmayı çok severim. Dolayısıyla bu bölümü dikiş odası masrafından ayrı tutabilirsiniz belki. Buraya geldiğimde bir yandan da Türkiye'deki işlerime devam ettiğim için, daha eve girmeden Ikea'dan sipariş verdiğim ilk iki eşya çalışma masası ve güzel bir sandalyeydi. 
ÇALIŞMA MASASI: 179 TL 
İkea'daki bu masaların tasarım, ebat ve fiyat açısından çok fazla alternatifi var. Belki iyi bir mobilyacıdan alacağınız masalar kadar sabit ve oturaklı değiller ama dar zamanda çok işinizi görüyorlar. Üstelik istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. İşte size bir fikir:
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masalari/09929641/linnmonadils-calisma-masasi.aspx

DÖNEN SANDALYE: 379 TL
Açıkçası, çalışma odamda kullandığım sandalyenin konforu benim için önemli. Çünkü burası benim sadece dikiş odam değil. Ben bu masadan dünyanın dört bir yanına iş yapıyorum. Günümün büyük bölümü bu sandalye üzerinde geçiyor. Bu yüzden konforu önde tutarak alışveriş yaptım. Dolayısıyla da bu odanın en pahalı mobilyası da sandalye oldu. Burada daha ekonomik bir tercih yapabilirsiniz. Yalnız, seçeceğiniz sandalyenin tekerlekli olması çok işinizi görecektir. Benden söylemesi ;)
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/sandalyeler/60278641/skruvsta-donen-sandalye.aspx 

Elbette, her şey parayla veya internet siparişiyle satın alınamıyor. Bazı ev süslerine fiyat biçmek imkansız! :)



En kısa sürede kendinize ait bir çalışma/hobi odanıza sahip olmanızı dilerim. Umarım bu yazının sevenleri birbirine kavuşturmaya yardımı olur. Sevgiyle kalın! :)






15 yorum

  1. Fotoğrafları göremiyorum :) Hayal ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa... Çok fena. Mobil uygulamalarda görünmüyor gerçekten de. Uyarı için teşekkürler. Bakıyorum hemen.

      Sil
  2. Elinize sağlık. Harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ben de boş bir alan oluşturduğunda böyle bir köse yapmak istiyorum ama bakalım ne zaman olur artık....

    YanıtlaSil
  4. umarım çok yakında olur ;)

    YanıtlaSil
  5. çok sevindim sensei,valla her dikiş severin hayali,güle güle kullan.Ben de yeni evde benzer bir köşe yaptım nihayet o yüzden sevincini çok iyi anlıyor ve hatta aynen yaşıyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Darısı başımıza 😄
    Güle güle kullan canım 😘
    https://benimisimdikis.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  7. Yaktın beni :( Hepsi çok güzel ama özellikle o panoya ve aksesuarlarına bayıldım ve ancak bugüne kadar dayanabilip, az önce verdim siparişimi, her eve lazım di mi ama ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee? Ben yanıt yazıncaya kadar, o sistem çoktan kurulmuş ve parasını çıkartmış olmalı. Nasıl gidiyor ilişkiniz? :D

      Sil
    2. Sistem kuruldu, sonra bir panoya sığamayacağımı anlayıp ikincisini sipariş ettim :D
      İlişkimizin durumu anlaşıldı sanırım :D:D:D

      Sil
  8. Irem hanım siz bu postu yazalı 1 yılı geçmiş ama dolapların varlığını değerlendirmek adına ideal olmayana fit oluşunuz içime sinmedi, yazmadan edemedim. O dikiş makinesinin altındaki dolapları masaya çevirebilirsiniz. Üstüne yine ikea'da satılan mix&match tarzı masalar var ya hani tablasını da ayaklarını da sizin seçtiğiniz, o tablalardan edinip üzerine koyarak veya 8 raflı olan kallax dolapların çalışma masalı özel bir formu var onun için olan tutma aparatıyla takarak masa yapabilirsiniz. Belki de zaten biliyorsunuzdur ama dedim ya yazmazsam gönlüm razı gelmeyecek. Eminim çok yoğun bir temponuz vardır ama ne olur blogu çok boş bırakmayın, zevk ve hevesle hâlâ takip edildiğinizi bilin lütfen. Sevgilerle...

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.