"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Puantiyeler ve çocukça hayaller...

09 Şubat 2013

Yıllarca çocuk kıyafetlerini anımsattığını düşündüğüm için uzak durduğum puantiyeler son zamanlarda nedense  gözüme daha estetik gelmeye başladı. Sanıyorum artık doğru stilizasyon manevralarıyla herşeyin giyilebilir olduğunu anlamaya başlıyorum. Ya da sadece yaşımın artık kazık kadar olması ve sınırlarımı kaldırmaya başlamamla da ilgili olabilir tabii bu durum… Bilemiyorum :))
Beyaz üzerine küçük lacivert puantiyeleri olan bu kumaşı ilk aldığımda yine 50’li yıllar modasına uygun bir elbise dikmeyi düşündüm ilk olarak. Sonra baktım bana fazla bıcık bıcık gelen bir ciciliği olacak bu elbisenin, hemen ani bir manevrayla daha dar kesim ve modern bir giysi modeli yapmaya karar verdim. 
puantiyeli elbise m6460
Elbise modeli Vogue kalıplarının yan markası olan McCall’s firmasından çıkma M6460 numaralı bir model. Yine her zamanki gibi aynı modeli birkaç farklı şekilde kullanabilme imkanıyla çıkartmışlar dikiş kalıbını. Ben aşağıdaki görünüm yani C modelini yapmayı tercih ettim.       
m6460 pattern
Kalıp kullanımı kolay geldi bana. Hemen puantiyelerin havasını ağırlaştırmak ve daha önceki dantel elbise modelimden elimde kalan parçaları değerlendirmek için (bkz. Sarmış Perdeyi Üstüne Elbise Yaptım Diye Satıyo…) iki kumaşı birlikte kullanmaya karar verdim. 
Kalıbın tek dikiş zorluğu öndeki yuvarlak dikişleri temiz yapabilmek. Her iki kumaş da esnek olduğundan bunu yapmakta fazla zorlanmadım. Ama işin daha da kolayına kaçmak isteyenler hemen üst dikişle (spor dikiş) iki parçayı birbiriyle kolayca birleştirebilir. 
Modelde yaptığım bir diğer değişiklik de her zamanki fermuar yeri takıntımla ilgili. Normalde sırtta olan elbise fermuarını yine yana alarak kendi başıma hızlıca giyinebilme özgürlüğünü kazandım!
Sizce bu elbiseyi ben nereye giyerim şimdi?… Hiçbir yere! Bu elbise ilk kez kendim için değil. “Bu elbise benim olmalı.. benim… benim…” diyenler okumaya devam etsin…
Siz hiç Bolluca Çocuk Köyünü duydunuz mu? Bolluca Çocuk Köyü  Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı tarafından kimsesiz çocukların bakımı için kurulmuş bir köy. Harika bir proje! Ancak her sivil toplum hareketi gibi bunun da kurulduktan sonra sürdürülebilirliğinin sağlanması için desteğe ihtiyacı var. İşte 10Marifet.Org da bu sebeple kendi okuyucuları ve destekçilerinin katkılarıyla birlikte bir sergi açıyor bu sonbahar. Sergiden elde edilen gelirlerin tamamı bu köye gidecek. 
                             
Elbise detayları:
Beden: Elbiseyi bu sefer kendi bedenimden biraz daha bol yaptım. Esnek kumaş özelliği nedeniyle de 40 ve 42 bedenler rahatlıkla kullanabilir. 
Boy: Omuz hizasından itibaren  92 cm. 1.62 olan selvi boyuma giyince diz üstü bir seviyeye geliyor. 
Kumaş: Yaka kısmı sentetik / koton karışımı dantel
            Elbise yumuşacık bir koton kumaş
Bahar ve yaz sezonlarında rahatlıkla giyilebilir.
Elbise nerede ve kaça satılacak?
Bunu ben de henüz bilmiyorum. Sergi detaylarını şu adresten takip edebilirsiniz: 10Marifet Sergisi.
BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ 
Şu anda Bolluca Çocuk köyündeki 106 Koruncuğa yaşam imkanı sunuluyor. Hedefleri, bu çocuk köylerinin sayısını arttırmak ve daha çok korunmaya muhtaç çocuğu anne şefkatiyle büyüterek ve kendine yeterli bireyler olarak topluma kazandırmak. Hadi bakalım, koşun sergiye :D

3 yorum

  1. oncelikle merhaba bende kendi capimda dikise basladim sayilir sizden ilham almadim desem yalan olur ama ovarlok ayakli makinedemi dikis dikiyosunuz benim diktiklerimden ipleri fiskiriyo nasil yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) benim overlok makinem yok henüz. o nedenle ben de ona en yakın sonucu alabilmek için "sülfile ayağı" satın aldım. çok ideal bir sonuç alamasam da, şimdilik idare ediyorum. sizin makinanıza uygun sülfile ayağı olup olmadığını sorun isterseniz. daha sonra çok sık zigzag yapacaksınız. bir ara çözüm olarak düşünebilirsiniz.

      Sil
  2. Çok tatlı bir bayansınız.Maşallah:)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.