"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Flamingo elbisesi tamamlandı!

01 Şubat 2013


Elbisemi tamamladım! Beni bezdirmek için elinden geleni yapan sıcak havanın tüm muhalefetine karşı flamingolarla bezeli bu muhteşem kumaşla muhteşem bir aşk yaşamak üzere muhteşem bir elbise yaptım :)
Elbisenin en büyük muhteşemliği ise kısa sürede ve kolayca yapılabilir olması. Kolay dikişe rağmen sonuç gayet “ağır” görünüyor öyle değil mi? Yani, flamingolarla kaplı bir elbise ne kadar ağır olursa o kadar artık :P

Elbise fırıl fırıl. Bayılarak sipariş edip, teslimat için yollarını gözlediğim bir vintage Vogue kalıbı klasiği. Kalıp Vogue 2961 ve şu adresten ulaşabilirsiniz: v2961.
      vogue vintage elbise kalıpları
Bu kadar "ağır" bir elbise için en uygun ayakkabının da flamingoların cıvıl cıvıl renklerini andırması gerekirdi öyle değil mi?

Yeni dikişe heveslenenler için bu modelin tek zorlayıcı olabilecek yanı öndeki düğmeleri. Ben de ilk başta düğmeleri süs olarak yapsam da yandan bir gizli fermuar mı geçsem diye düşündüm. Ama sonra benim de ilk kez deneyeceğim bir teknik olması sebebiyle bu tembel teneke planımdan vazgeçtim ve düğmeleri efendi efendi sırayla diktim. 
             vogue 2961 1950 elbise modeli flamingo elbise


Elbisenin üst kısmının şak diye oturmasının en önemli sebebi, astarla elbise arasına yerleştirilen balenler. Giysilere balen takmak ilk başlarda gözümde çok büyüyordu ama öyle kolay malzemeler üretiyorlar ki artık, alıp da yapmayanı dövüyorlar…
Benim araya araya bulduğum bu balen üzerine dikilebilir nitelikte. Yalnız başlarına küçük kılıflar dikmeden kullandığınızda birkaç yıkamadan sonra balenlerin uçları teninize batmaya başlıyor. Bu sebeple üstünkörü basit bir dikişle astar kumaşından kılıflar diktim. Kolayca görebilmeniz için beyaz üzerine siyah iplikle diktim. Umarım aşağıdaki fotoğraf meraklısına yardımcı olur. (Bu balenler daha sonra astar ile elbise arasında kalıp görünmeyecek.)

Orijinal Vogue kalıbında yaptığım iki değişiklik var. Birincisi, model fotoğrafında görülen fiyonk ya da önden boyuna dolanan askıların ikisini de yapmamış olmam. Fiyonk biraz fazla cicili geldi.
Boyuna geçen askı ise tam da bir önce diktiğim elbisenin modeline çok benzediğinden vazgeçtim.
Bence flamingolarımın tam da böyle sergilenmesi gerekiyordu! 
İkinci değişikliğim ise, orijinal modeldeki yuvarlak etek kalıbını kullanmamış olmam. 50’lerin kabarık kabarık etek modelleri muhteşem görünüyor ama ben kendinden kabarık tamburi kemençe biçimli vücuduma böyle bir model diktiğimde, sonuçların 23 Nisan bebelerini andırır bir etki yaratmasından endişe ediyorum…
Bu nedenle daha önce kullandığım ve vücudumu biraz daha saran bir etek kalıbını kullanmayı tercih ettim. Bu kalıbı kullanarak yaptığım etek modeline buradan ulaşabilirsiniz. Tek yaptığım bu etek kalıbını basenlerden itibaren biraz genişletmek oldu. 
Büstiyer gibi dikilen üst kısımda düğmeler kolaydı da etek kısmına gelince pantalon fermuarı gibi dışta kalan düğme parçasını nasıl dikeceğim diye biraz düşündüm durdum. 
Eteğin ön parçalarına pantalon fermuarının diline benzer bir çıkıntı verdim. Arkasına kağıt tela dikerek aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi biraz içten (dikiş payı kadar) kestim. Onu ikiye katlayarak düğme iliklerini diktim ve açtım. 
Bir de üstüne kalıp zarfındaki modellerin uzaklara bakan pozlarından özenerek ufka bakan bir poz verdim… İşlem tamam! Flamingolarım ve ben artık çok mutlu bir hayat sürüyoruz birlikte. 
Darısı sizin başınıza :P

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.