"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Turaida Kalesi Böyle Havalı Mankenler Görmüş Müdür Hiç?

05 Temmuz 2013
Turaida Kalesi şirin bir Baltık ülkesi olan ve bizim iş sebebiyle sıkça gittiğimiz Letonya'nın Sigulda isimli kentinde bulunan bir Ortaçağ kalesi. Ülkenin neredeyse tek engebeli arazisi olduğunu düşündüğüm bu kentin büyük bölümü aynı zamanda doğal park alanı içinde yer alıyor. 
Bu etkileyici yapı 1214 yılında Rigalı Psikopos Albert'in kurduğu savaşçı "Livonyalı Kılıç Kardeşliği"  tarafından inşa edilmiş. Aslında Avrupa'da bir gün mutlaka görmek istediğim masalsı mimariye sahip kalelerin zarafetinden uzak olsa da, 800 yıl boyunca ayakta kalmış bir yapıyı geziyor olmaktan etkilenmemek elde değil. 

 

Tarihi taş kale 800 yıllık ömrü boyunca kim bilir kaç savaş, kaç sıkıntı görmüştür ama daha önce bizim gibi mankenlerin sulu gezisine benzer bir muameleye maruz kalmamıştır herhalde. Madem geziyoruz, madem artık dolabımdaki hemen her giysi bir KendinDik.Com ürünü... o halde her gittiğim yerde boy boy moda çekimi yaptırmak da benim hakkım değil mi?!

Kalenin avlusuna geldiğimizde, baktık etrafta fazla kimse yok, başladık ailecek boy boy pozlar vermeye. 

Yeri gelmişken söyleyeyim. Ben bu yaz bulduğum her fırsatta tshirt dikiyorum. Gerçekten çok kolaymış arkadaşlar. Bu yazının ardında da hemen bir Öğren Çekirge yazısı hazırlayarak temiz tshirt dikimi konusunda keşfettiğim kolay yolları paylaşacağım. 

Burda'dan bulduğum bu kalıbın modelini ya da sayısını kaydetmemişim bile. O kadar uzun zamandır kullanıyorum ki... Dümdüz, basit, hiçbir ekstra özelliği olmayan bir tshirt kalıbı.  Ancak ben bu düz kalıbı bugüne kadar onlarca farklı şekle soktum ve hepsini de çok memnun şekilde kullandım. 

Meraklı çekirgelere not: tez zamanda rahatça dikebileceğiniz basit bir tshirt kalıbı edinin. Sonra onunla harikalar yaratabilirsiniz! ;) 


Ben hazır etrafta kimse yok, rahat rahat poz verelim derken,  sanıyordum ki beni hiçbir meraklı göz takip etmiyor. Halbuki hemen yakınımda profesyonel bir fotomodel benim pozlarımı eleştiriyormuş.. Görüyor musunuz nasıl sessiz sessiz yaklaşıyor arkamdan?...
Ben zaten fotoğraf çektirirken kendime gülüyorum hala, bir de benim yercücesi çıkmaz mı aradan öyle poz verilmez böyle verilir diye... Yaaa... işte böyle. Sen yedir içir uykusuz kal uyut... Sonra gelsin senin pozlarını eleştirsin. 

- Öyle değil annesiii... Böyle duracaksın... (annesi: daha bugüne kadar bir kez "anne" demedi bu çocuk bana!)


turaida kalesi sigulda letonya

- Nasıl yavrum nasıl?

- Böyle işte annesii... Hadi çek!

İlerleyen günler bizim Derin Bey'in uygun gördüğü yerlerde uygun gördüğü pozları çektirmesini izlemekle geçti :) 

Turaida Kalesinin etrafını takdire şayan bir şekilde temiz ve düzenli tutan Letonlar, kalenin etrafındaki oldukça geniş bir alanı sanatsal çalışmaların yapılması için düzenlemişler. Biz gittiğimizde herhangi bir faaliyet olmasa da (saat itibariyle) uzun bir yürüyüş yolu sırasında etraftaki taş heykellerin keyfini çıkartma imkanımız oldu. 




"Hadi beni bir de böyle çek annesiii" pozu...


"Ne çektin be annesi" pozu...


ve o gün cıvıtık pozlarımızı hak etmeyen daha nice güzel heykel gezimize eşlik etti. 


 


Gezi yazıları devam edecek. Özellikle anlatmak istediğim bir masal ormanı var ki... küçük çocuğu olan birçok kişinin bayılacağından eminim ya da benim gibi masal meraklısı hayalperestlerin! :)

 Ama önce biraz (daha) dikiş :))

Görüşmek üzere!



8 yorum

  1. Harika bir seyahat gibi görünüyor. Annesi de pek tatlıymış. Daha önce fotoğrafı var mıydı bilmiyorum ama Maşallah diyorum. Tişörtü de merak ettim. ben de bir çekirge olarak bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :))) geliyor yeni yazı yarına!

      Sil
  2. Bu arada ciddi ciddi kilo vermişsin. Onun sırrını da versen....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işler yoğun ve stresliydi geçtiğimiz birkaç ay. ondan... yoksa özel bir çabaya giremedim hala : /

      Sil
  3. Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel bir yermiş orası! Minik de çok şekermiş:)

    Ben gezi yazılarını da çok beğeniyorum. Fotoğraflar çok güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten güzel bir destinasyon seyahat için. Üstelik de -nispeten- ucuz. Hemen maaşlarımızdan gezmek için para artırmaya gayret ediyoruzzz ve bir sonraki izin zamanımızda Letonya'ya gidiyoruzzz ;)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.