"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Bir tasarımcı elbisesini birlikte dikmeye ne dersiniz?

31 Temmuz 2013

Bir giysiyi neden oturup birlikte dikmiyoruz? ;) Benim farklı giysi kalıplarına olan düşkünlüğüm aşikar. Eğer sunulan kalıp çok ilginç değilse, oturup kendime göre değişik detaylar katıyorum çoğu zaman. Başkalarının yorumlarını görmek de eğlenceli oluyor. 





Bu etkinliği herkesin erişebileceği kalıplarla yapmak elbette anlamlı olacaktır. - Bir ara birkaç blogger bunu organize etmiştik aslında. 
Ama ben en çok, buradan 2 farklı elbise yorumunu sergilediğim şu nefis Cynthia Rowley tasarımını sizinle paylaşmak istiyorum. Bu kalıbı üşenmeyip yurtdışından getirmek isterseniz, buyrun :) Ama, hazır son diktiğim 2 versiyona bu kadar güzel yorum almışken, ben bunu kendi düzeltmelerimle sizinle paylaşmayı çok isterim.  Zaten kalıbın orijinali üzerinde öyle çok değişiklik yaptım ki, rahatça yeni bir kalıpmış gibi anlatabilirim :))

Bu yüzden tüm adımları sizinle tek tek paylaşarak, arada sorusu olanların sorularını yanıtlayarak hep birlikte bir dikiş etkinliği yapmaya karar verdim. Siz ne dersiniz buna? 

Size tüm dikiş aşamalarını aktaracağım ve sonunda etkinliğe katılanların kendi diktiklerini (arzu ederlerse linkleriyle birlikte) paylaşacağım. Birlikte dikebileceğimiz elbisemizin ne olduğunu hatırlamak isteyenlere şöyle bir ipucu vereyim:












Etkinlik Nasıl Olacak?

Etkinliği şöyle yapmayı planlıyorum. Ben beden ölçünüzü alıp kendi kalıbınızı nasıl çizip çıkartabileceğinizden başlayıp, tek tek tüm dikiş adımlarını günlük yazılarla anlatacağım. Benimle birlikte dikişe başlayanlar da -eğer soruları olursa- yorum kutucuğuna ister doğrudan isterlerse de fotoğrafıyla birlikte sorularını ekleyebilir. Sonra da sistematik biçimde sorulara yanıt verip bir sonraki adıma geçerim. 

- yorum kutucuğunun sol alt kısmındaki ikona basıp resim ekleyebilirsiniz -





Bu etkinliğe isteyen herkes katılabilir. Ücretsizdir. Ama sizlerden bir ricam olacak. Aşağıdaki kutucukta yer alan HTML kodunu - var ise- websitenize / blogunuza yerleştirmeniz. Etkinlik tamamlandıktan sonra bu butonu websitesinde yayınlamış olanların linklerini ve elbiseyi bitirmiş haldeki fotoğraflarını da bu siteden paylaşıp, diğer okurlara farklı siteleri de ziyaret etme / tanıtma imkanı sunacağım. Buton, anasayfanızda etkinlik bitene kadar görünür olmalı. Bunun için html kodunu kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.



Yine, elbisesi bittikten sonra sonuçları hepimizle paylaşmak isteyen, ancak websitesine sahip olmayan katılımcılar da facebook/twitter üzerinden bu resim ve ilgili linkle katılım gösterebilir. E hadi ama... Bu kadar emek vereceğim, siz de biraz tanıtıma katkı yapsanız ne güzel olur :)


www.kendindik.com

#kendindiketkinliğindeyim



Fikir budur arkadaşlar. Ne dersiniz?




34 yorum

  1. Harika bir fikir ! Etkinliğe katılmayı çok isterim. Ne zaman başlıyoruz ? :)

    YanıtlaSil
  2. Zeliha Beyazçiçek31 Temmuz 2013 21:10

    Ben Alanya dan Zeliha, Fikrinizi çok beğendim. Geçen yıl halk eğitim de dikiş kursuna gittim, daha önce hiç dikiş dikmemiş olmama rağmen dikiş bana (benim için) kolay geldi. Benim düşünüp dile getiremediklerimi sizden okuyunca çok sevindim. Sizi gönülden destekliyorum. Bütün yaz çalışıyor olduğumdan inşaallah size kışın katılmayı isterim. Face den sizi merakla takip edeceğim. Kolay gelsin.
    Zeliha Beyazçiçek (zelihabeyazcicek@hotmail.com)

    YanıtlaSil
  3. harika bir fikir uzun zamandır sizden böyle bir şey bekliyordum.Umarım buna katılabilirim..

    YanıtlaSil
  4. Ben de varım!!! Böylece son zamanlardaki dikiş tembelliğini de atarım üzerimden:)

    YanıtlaSil
  5. Süper. :) Çok zor olmassa eğer bende varım :)

    YanıtlaSil
  6. evvet varım hemde en ön sırada biricik çekirgen olarak:))

    YanıtlaSil
  7. Oooo Seher hanım siz buralarda mıydınız?... Elbette etkinliğimizde sizi görmek isteriz ! :))

    YanıtlaSil
  8. Bak sonunda yazılı yapacağım ona göre! ;)

    YanıtlaSil
  9. Aaa neden daha önce söylemediniz peki ? :)) çok sevindim bunu duyduğuma

    YanıtlaSil
  10. Olsun Alanya akşamları sıcaktır şimdi . Dikiş dikmek uykusuzluğa ve yorgunluğa birebir gelir! :))

    YanıtlaSil
  11. Ooo süper! 2 güne başlarız.

    YanıtlaSil
  12. Bende varım. Bakalım bir nasıl bir sonuca varabileceğim blogum yok ama twitterden paylaşımda bulunabilirim ;)

    YanıtlaSil
  13. süperrr! #kendindiketkinliğindeyim ve www.kendindik.com adreslerini paylaşırsanız çok memnun olurum! :)

    YanıtlaSil
  14. Heyyy... Bende varım :)

    YanıtlaSil
  15. irem, sana biyeyi dikerken pot durmaması için nasıl diktiğini sordum ama sen cevap vermedin? :(

    YanıtlaSil
  16. hadi ben de katılayım ama anlamadım canıko model hangisi daha belli degıl dı mı

    YanıtlaSil
  17. Yorumumu yaparken paylaşmıştım bile :P

    YanıtlaSil
  18. Yazdık ya annecim Cynthia Rowley'nin son diktiğim tasarımı diyee ;) Bu seferki farklı. Kalıbı nasıl çıkartacağınızı anlatacağım ki, almanıza gerek kalmasın :)) - fotoğrafları yukarda...

    YanıtlaSil
  19. ay kurtlu katılımcı! dur daha 24 saat bile olmamış mesajını atalı. Nasıl yetişeyim her birine. Bloggerlık tek işim değil ki benim:)) Önceki yorumun altına yazıyorum yanıtı. Hadi bakalım, koş oraya...

    YanıtlaSil
  20. Ece'nin Cicisi :-)1 Ağustos 2013 17:41

    Bende burdayım :-) çok acemiyim bunu belirteyim ama tüm terzilik terimleri bilirim (babam terziydi küçükken atölyesinde yardım ederdim). Kızıma bir iki şapka ve basit etek yapımından başka hiç tecrübem yok (onlarıda internetten öğrenmeye çalıştım, sonuç gayet iyi oldu) dikiş makinam küçük birşey ama iş görüyor. Bu durumda göre bende katılsbilirmiyim gruba, cv yeterlimidir :-)? Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Harika!
    Katılım için tek ihtiyacınız olan çalışan bir dikiş makinası, keyifli bir ruh hali ve #kendindiketkinliğindeyim logosunu paylaşma isteği.
    Cv'ye gerek yoktur... ;)

    YanıtlaSil
  22. Ben de acemi bir dikiş meraklısı olarak etkinliğe katılmak isterim. Blogum henüz yok maalesef ancak facebook sayfamda logonuzu paylaştım, umarım katılımcı sayısını etkiler. Günlük dersleri merakla bekliyorum, emeğiniz için şimdiden teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. www.nurtenbegendi.blogspot.com1 Ağustos 2013 23:16

    Ben bloğumda bu etkinliği paylaşmaya çalışacağım. Ama kendim de diker miyim bilemiyorum. Aslında Ramazan davetlerim falan bitti. Şu ataleti üstümden atabilirsem ben de aranıza katılmaktan mutluluk duyarım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  24. ben de katılmak istiyorum, daha önce hiç denemedim dikiş ama yapmayı çok istiyoruuum :S

    YanıtlaSil
  25. aaa sizsiz olmaz amaaaa! belki katılırsınız?... kucak dolusu sevgiler!

    YanıtlaSil
  26. hadi bakalım... ne çıkacak sonucu merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  27. Blogumda paylaştım:)

    http://www.shelbyfashion.com/2013/08/kendindik-dikis-etkinligi.html

    YanıtlaSil
  28. BİTTİİ BENDE BLOGUMDA PAYLAŞTIM :)


    http://dikisvediy.blogspot.com/2013/08/kendin-dik-dikis-etkinligi.html

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.