"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Adım 3 - Etek kalıbı çıkarma

05 Ağustos 2013

Bir önceki yazıda boyundan büzgülü elbisemizin en civcivli kısmının kalıbını nasıl çizebileceğinizi anlatmıştım. Gelen yorumlardan bu kısmın gayet keyifle ve net şekilde anlaşıldığını çıkartıyorum. Şimdi kalan adımları su gibi tamamlayabiliriz!


kolay kalıp çıkarma resimli anlatım.


Kısaca hatırlatmak gerekirse, üst kalıbımızı çıkartırken sabırla beden ölçülerimizi almış ve aşağıdaki tabloyu sırasıyla doldurmuştuk:




Bugün öncelikle çizgi 1 - 3 arasında kalan bel kısmını, daha sonra da çizgi 1 - 6 arasındaki kısımdan itibaren etek kalıbımızı çıkartalım. 

Adım 2'yi tamamlamış olanlar bu kısmı gözleri kapalı yapabilir artık ;) 

Şimdi burada büyük bedenler ve kalçası geniş olanlar için bir üçkağıdım var! Bel kısmı için hem çıtır beden ölçülerine sahip arkadaşlarımız için hem de mis gibi Türk genleriyle geniş geniş bezenmiş kadınlar için ayrı kalıp fikri vereceğim. 

Önce gen havuzunu kıskandığımız, ölçüleri muntazam kum saati gibi arkadaşlara standart kalıp bilgisini vereyim:

Belimizin en ince yeri ile  göğüs çizgisinin 8-12 cm altı arasında kalan bölüm için en başta aldığımız iki çizgi ölçüsünün arasındaki uzunluk ne kadar ise, ona uygun şekilde çizimdeki gibi bir kalıp çizelim. Arka kalıp da ön kalıbın yarısı kadar olacak. 

Şimdi de hazır giyimde talihsiz, kendi modasını yaratmada talihli geniş kalçalılar için kalıp bilgisine geçeyim:

Kalçası geniş olanlar için belden büzgülü giysiler bir kabustur! Bu nedenle bel kalıbını belin en ince yerinde kesmek yerine, bel kalıbının bitişini kalçanın başladığı kısma doğru kaydırmakta fayda var.  Sonuçlardan inanın çok daha memnun kalırsınız ;) 

Nasıl? :)))

Bundan sonrası ise çocuk oyuncağı! Kalçamızın en geniş yerinin ölçüsünü minimum genişlik olarak tutup, ona arzu ettiğimiz kadar büzgü payı ekleyip (ben ön kalıp için +20 cm yapmıştım yanda resmi olan giyside) dümdüz dikdörtgen bir kalıp çiziyoruz. Arzu ettiğiniz uzunlukta bırakabilirsiniz etek ölçüsünü. 

Sonuç olarak elimizde bugünkü çalışmamız sonucunda şu parçalar olmalı:


İşte kalıbımız bu kadar! - Uyarı: kalıplarda dikiş payı için ölçü bırakılmadı. Detaylar dikiş adımlarında verilecek.  

Tamam mıdır arkadaşlar? Artık kumaşı kesmeye geçelim mi?



Önceki adımları da belirtmek gerekirse:

Adım 1 - http://www.kendindik.com/2013/08/adm-1-kumas-secimi-malzemeler-olcu-alma.html

Adım 2 - http://www.kendindik.com/2013/08/adm-2-ust-parca-kalp-ckarma.html



4 yorum

  1. İki gündür bu yazıyı bekliyorum! Tam tahmin ettiğim gibi (geniş kalçalı hile dahil:)) gidiyor. Bu akşam kesimi tamamlarım herhalde:)

    YanıtlaSil
  2. :)))) bakalım seninki nasıl çıkacak! ben de onları merakla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. canım yine çok güzel açıklamışsın. püf noktalarını belirtmen ayrıca hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.