"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Coco Chanel 130 Yaşında!

19 Ağustos 2013
Dünya modasına unutulmaz bir imza atan Coco Chanel 130 yıl önce bugün - 19 Ağustos 1883'te Fransa'nın küçük bir kentinde dünyaya gelir. 

Hemen her kaynak onu Modanın öncüsü olarak tanıtsa da, yaşamına ve yaşadığı döneme bakıldığında feminist hareketin ve kadın haklarını savunanların da öncüleri arasındadır. 

 O güzelim tasarımları ortaya çıkarttığı dönemde, batılı kadınları sırf öyle güzel bulunuyor diye daracık korselerle yaşamak zorundadır. Coco, işte bu dönemde sigara içerek gezen, saçlarını kesen ve pantalon giyen ilk kadınlardan biridir.  

Kadınların "kadınsı" görünmek zorunda olduğunu düşünenler bütün köşeleri tutmuşken, Coco 1914 yılında çok farklı bir kadın stili ortaya koyar. Biraz erkek çocuğuna benzeyen, rahat ve kesinlikle farklı bir dişilik içeren bir stildir bu. 

Ne dersiniz? Yanlış mı düşünmüş? Şanel ceket başta olmak üzere, ilk tasarımını ortaya çıkardıktan 100 yıl sonra bile Chanel klasikleri hala bir numara, hala klas, hala vazgeçilmez :)











10 yorum

  1. Filmini izleyip çok etkilenmiştim! kesinlikle dünya modası ve kadınlar için bişeyleri değiştirmiş devrim niteliğinde bir kadınmış...

    YanıtlaSil
  2. Bu kadininin hayati gelcekten cok interesant. Bir kac kitaplar okumustun coconun hakinda. Mükemmel bir kadin ve modasi da harika

    www.missysworld.com

    YanıtlaSil
  3. Sigara içmeyeymiş iyiymiş:) Bu sene ben de bir Şanel ceket dikeceğim. Geçen sene buklet siyah etek, beyaz ceket (kenarları siyah dantelli) bir takıma az para bayılmadım. Gerçi indirimden aldım ama marka olunca yine de çok ucuz değildi. Ayrıca tüm dikiş dikenlerdeki hastalıklı ruh halimle: "ben dikebileceğim bir şeye neden bu parayı veriyorum" duygusuna da kapıldım elbette:)

    YanıtlaSil
  4. Şerefine, önceden diktiğim chanel modeli ceketimi fotoğraflayıp bloga koymalıyım:) Yalnız astarını, kenar püsküllerini, her şeyini tamamladıktan sonra ceketin bol (belki de 2 beden bol) olduğunu farketmem kötü oldu. Daraltmaya elim varmıyor, yenisini diksem daha az zaman harcarım herhalde:)


    "Le Boy" çantalarına bayılıyorum ama bi çantaya verilecek 8.000 TL param yok:)

    YanıtlaSil
  5. O çantadan 4 tane almak yerine kendine bir araba alabilirsin mesela... :D
    Chanel'i kalben seviyoruz da ben de gidip dünya paralar veremem onun giysilerine...

    YanıtlaSil
  6. Hahahaha :D sigara tek kusuru!
    Şanel cekete daha cesaret edemiyorum ben - hakkıyla dikebilmek açısından. Belki bu kış denerim ben de...

    YanıtlaSil
  7. Eee ne de olsa yüzyıla şekil veren ilk 100 kişi içinde sayılıyor kendisi de... :)

    YanıtlaSil
  8. yakın zamanda kiera nightley de bir filmini yapmış ama seyretmedim onu... siz hangisini seyretmiştiniz?

    YanıtlaSil
  9. Melissa Grimm12 Ekim 2013 09:04

    Bu kadininin hayati gelcekten cok interesant. Bir kac kitaplar okumustun coconun hakinda. Mükemmel bir kadin ve modasi da harika

    www.missysworld.com

    YanıtlaSil
  10. Filmini izleyip çok etkilenmiştim! kesinlikle dünya modası ve kadınlar için bişeyleri değiştirmiş devrim niteliğinde bir kadınmış...

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.