"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Bluz Yapımı - Manşet Yapma / Öğren Çekirge

25 Şubat 2013

Bluz / Gömlek / Elbise dikimlerinde kol detaylarını çözdükten sonra sanırım en kolay kısım kola manşet yapmadır. 

Bunu henüz çözememiş olanlar için de aşağıdaki adımlar yol gösterici olacaktır diye tahmin ediyorum. Malum; tek derdimiz "kalplere dikiş aşkı aşılama"! :D

Not: Yine diyeceğim: Bunlar tamamen pratik terzi bilgileridir. Okullu eğitimli terzi önerileri değildir. Ciddiye alıp almamak size kalmıştır ;P



ADIM 1: Bluza / gömleğe diktiğin kol boyunu iyice hesapla. Manşet hazır kalıbın olsa da olmasa da, bluzu üzerine geçir ve kol boyunu uzatacak manşet ölçüsünün ne kadar olmasını istediğini tespit et. 

ADIM 2:  Manşeti (iç - dış ayrı renk olsun istemiyorsan) tek kattan kes.


ADIM 3: Manşet parçasının düz tarafını kol parçasının ters tarafının üstüne getir ve düz dikişle birleştir. (kumaşın tersi / yüzü aşağıdaki fotoğrafta iyice belli oluyor sanıyorum.)






ADIM 5: Manşeti kolun dış tarafında doğru döndür. Dikiş payını içe doğru kıvır. Üst dikiş ile geçmeden önce uygun şekilde iğnele / teyelle. 



ADIM 6: Dikiş payını içe doğru kıvırdığın kumaşı, kol bitim yerine dikkatli şekilde dik. Kenarlarını kapat

ADIM 7: Bu işi de tamamladıktan sonra "kim tutar beni artık?!" diye havaya gir...

14 yorum

  1. çok güzel anlatmışsın canım her zamanki gibi... :) ben bu aralar çift iğne kullannaya taktım çok güzel oluyor sen denedin mi?geçen gün selvi boyuma uzun gelen eşofmanımı kısalttım ay kendimle övündüm durdum.. ..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çift iğneyi penyelerde kullandım sadece bugüne dek.

      eşofman da hayırlı olsun :)

      Sil
  2. Teşekkürler benim için çok faydalı oldu :-)

    YanıtlaSil
  3. vallahi çok havalı olmuş ben de gircem havaya az kaldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet... girin siz de.. buralar çok güzel :D

      Sil
  4. eline sağlık çok güzel anlatmışsın. bende kendi çapımda dikişle uğraşıyorum ve senin gibi kendimi nasıl bi beğeniyorum dikince görmelisin:)) bu arada derslerin devamı gelsin lütfennn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. devamı gelecek gelmesine de... işler yakamı bırakmıyor ki yaka yapımını anlatayım :D birkaç güne çıkar yeni yazılar. Bu arada eski yazıları karıştırsanız ne güzel olur değil mi? :))

      Sil
  5. fırsat buldukça bakıyorum eski yazılarına,faydalanıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper!
      onlar da çok emekle yazıldı. arka sayfalarda kalmalarına üzülüyorum :)

      Sil
  6. az evvel kol pervazına baktım. şimdi de manşete. harika! ben de yapacağım, ben de! sayenizde dikiş ne kolay, ne keyifli irem. çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba irem hanim sizi severek takip ediyorum fakat daha onceleri fotolar gorunuyorken simdi goremiyorum mobilden giriyorum bu arada.. acaba neden fotolar görünmüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz söyleyince dikkat ettim. Bluz dosyalarının tamamında sorun var :/ Onları yeniden yüklemem gerecek. Ancak bu aralar hiç vakit ayıramadım bloga. Uyarınız için teşekkürler. İlk fırsat bulduğum anda düzelteceğim.

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.