"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Sorusu Olan? - Elbise Kalıbı

16 Şubat 2013

elbise kalıbı
Merhaba irem hanım. bir yakınımın düğünü için hazırlığa başaladım tesettürlüyüm ve istediğim modeli bir türlü bulamadım bulsamda maliyeti fazla geldi açıkcasını ben dikiş dikmeyi beceremem :) annemle birlikte burda dergilerini karıştırdık faln oradanda sonuç alamadık aslında istediğim çok basit bir elbise ama annem kalıbı olmadan pratikten kesemezmiş size istediğim elbisenin türünde bir fotoğraf yollasam yardımcı olabilir misiniz ?
_____________
Merhaba Hande Hanım!
Ben size daha pratik bir yol önereyim isterseniz. Burda'nın şu adresten ulaşabileceniz yabancı sitesine girebilir, burada beğendiğiniz elbise kalıplarına bakabilir ve altta yazan ay/yıl tarihine göre beğendiğiniz dergiyi kitapçılardan (geçmiş sayılar ise eski kitapçılardan) temin edebilirsiniz. 
Bu sayede belki elinizde olmayan dergilerdeki modelleri de tespit edebilirsiniz. 
Ama yok, benim istediğim elbise modeli çok net, diyorsanız, gönderin fotoğrafını benim bildiğim bir kalıba benziyorsa söyleyebilirim belki. 
Keyifli günler dilerim!

9 yorum

  1. Hayırlı olsuna geldim ama geç mi geldim bilemedim :D Bu aralar çok yoğun geçiyor da... Tamda bu soruya uygun benimde bir sorum var. Abiye dikmek istiyorum kendime, çizimimi yaptım, sadece üst kısmı (korseyi diyeyim) nasıl yapar ederim çözemedim. Tekniği vardır mutlaka senin bildiğin dedim onu bi sorıyım :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler merve! :) evet benim de çok yoğun bir dönemim. ben de yetiştirmeye çalışıyorum blog işlerini bir yandan.
    ben henüz kendi başıma kalıp çıkartamıyorum kapsamlı. aklındaki modellere benzer hazır bir modeli alıp, istediğin şekilde revize edebilirsin belki.
    üskünüm daha fazla yardımcı olamiyciyim bu konuda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son çare bende onu düşündüm baktım beceremicem heheh olsun çok sağol yinedee ;))

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. irem hanım ben size bi etek fotoğrafı göndersem kalıbını biliyorsanız söyleyebilirmisiniz ? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=265299926966412&set=a.240490286114043.1073741829.240478122781926&type=1&theater
    bu linkteki eteğin modeline benzer bir model biliyormusunuz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linkini yolladığını fotoğrafta normalden biraz daha geniş tutulmuş bir yuvarlak etek modeli gördüm ben.
      Yanılmıyorsam, yuvarlak etek yapmak için ikiye katlanan yarım daireye yanlardan biraz daha kumaş takviyesi yaparsanız istediğiniz hacimli görüntüyü elde edersiniz. Elbette kumaşınızın da orta veya orta üstü kalınlıkta olması volümlü görüntüyü artıracaktır.

      Sil
  5. peki önerdiğiniz bir kumaş varmı yani bu resimdeki gibi durması için kupra kumaşı olur mu sizce ? ya da başka hangi kumaş gider ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğiniz kumaşı bilemedim. Modele bir kez daha bakınca büzgülü değil de bol bol pilili olduğunu anlıyorum. Şu fotoğrafa bir bakın. Sizin istediğiniz model bu fotoğraftakinin uzunu sadece. Açık renktedaha kolay anlaşılabilir bence: http://www.tfnclondon.com/blog/wp-content/uploads/frankiescuba.jpg

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.