"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Sorusu Olan? - sıra sıra sorular

09 Şubat 2013

Sıra sıra sorular

  
Arkadaşlar, bir süredir yazıları aksattım.  Bir yakınımla ilgili üzücü bir durum nedeniyle bir süredir keyifli işlerime odaklanamamıştım. Mevlana’nın bana hep güç veren sözünü hatırlamak gerekirse: “şimdi yeni şeyler söylemek lazım…”
Ben yeni yazı yazamazken, siteye de birçok soru birikti. Sırasıyla bazılarını yanıtlamaya çalışayım:
Vogue Kalıpları
Ben de dikişe bayılan ama son derece acemi biriyim. Size sorum vogue patronlarını verdiğiniz siteden mi satın alıyoruz ve ne kadar sürede geliyorlar? Teşekkür ederim. 

Merhaba Acemi Terzimiz,
Vogue kalıplarını doğrudan kendi sitesinden satın alıyorum: http://voguepatterns.mccall.com çünkü en uygun fiyatlı orada oluyor. Normal kargoyu seçtiğimden de yaklaşık 2-3 hafta içinde elime ulaşıyor. Bugüne kadar satın alım-teslimatta bir sıkıntı yaşamadım. Buradan ilk kez kalıp alacaksanız benim bununla ilgili yazıma bir kez daha göz gezdirmenizde fayda olacaktır: Tasarımcı Modelleri: vogue, butterick, mccall's
keyifli dikişler!
____
Dikiş Makinası Önerisi
Merhaba..dikişe merakım çok fazla fakat dikiş bilmiyorum :) herseyı yapabılecegım guzel bır dıkıs makınasıl almak ıstıyorum onerıcegınız model nedir?
Size de merhaba. Bir acemi terzi daha :) Ben singer’in talent isimli yeni modellerinden birini kullanıyorum. Memnunum. İlk kez makina alacaksanız çok detaylı birşey almanıza gerek olmayabilir. Yine de siz bilirsiniz. 
sevgiler!
____

2 yorum

  1. Merhaba, dikişe yeni başladım. Alışverişte kullanmak için kese, kumaş mendil ve istediğim gibi kumaş bulursam sweetshirt dikiyorum, bir de bez çanta. Arkadaşıma diktiğim bez çantanın koptuğu haberini alınca çok üzüldüm. İpliği küçük bir tuhafiyeden almıştım ve markasından emin değilim. Çantayı tamir edeceğim, o nedenle bez çantanın sapının dayanıklılığı için hangi ip markasını kullanmalıyım bunu merak ediyorum. Üstelik çantayı birkaç sefer kullandı, bu konuda yardımcı olmanız beni mutlu edecek. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hiç endişe etmeyin. Dikiş dikmeye devam ettikçe hangi kumaş neye iyi gider, hangi iplik, aksesuar nerede kullanılır hepsini deneme yanılma yöntemiyle hızlıca öğrenirsiniz :)

      Yazdıklarınızdan anladığıma göre siz overlok vs için kullanılan ince ipliklerden almışsınız. Çanta gibi aksesuarlar için daha kalın iplik kullanmanız şart. Biraz daha pahalı olacak ancak tuhafiyeye gittiğinizde Gutenberg ve benzeri bir markanın el işinde kullanılan kalın türlerinden sormalısınız. İnanın sizinki gibi soruyu öyle çok soran oluyor ki tuhafiyecilere, biraz büyük bir tuhafiyeciye giderseniz eminim sizi doğru modele yönlendirirler. Moral bozmak yok, keyfimiz için yapıyoruz bu işleri! ;)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.