"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Sıra sıra sorular…

09 Şubat 2013


kedi dikiş
Merhaba siteniz çok güzel ve öğretici.Benim size sormak istediğim soru şu:Hani bazen çok hareketli kumaşlar oluyor.Hiç yerinde duramayanlardan:D 
Onları dikerken uyguladığınız pratik bir yöntem var mı?
________
Merhaba Filiz,
Kendini bilmez şekilde oraya buraya kayan kumaşlar için yapabileceğiniz birkaç şey var elbette:
-Öncelikle kendinize bir penye iğnesi edinmelisiniz.
-İkinci olarak da saten dikiş ayağı alırsanız onun da az da olsa dikişinizi kolaylaştıracağını göreceksiniz.
-Son olarak, eğer çok ince bir kumaş dikmiyorsanız,  giysiyi normal dikecekmişsiniz gibi çift kat hale getirdikten sonra dikiş makinası iğnesiyle kumaş arasına ince bir kağıt tela yerleştirebilirsiniz. Bu sayede kalın ve sabit bir kumaş dikişi elde edersiniz. Kullanılan tela kağıt olduğu için dikişi tamamladıktan sonra dikiş yerinden kolayca ikiye yırtılıp size tertemiz bir dikiş bırakacaktır. 
__________________________
kumaş kendin dik
Merhabalar kardeşimin kendine aldığı bir elbise var ondan dikmek istiyorum ama güzel kumaş bulamadım viskon dediler kumaşına ama bilemiyorum internetten kumaş alabileceğim bir site var mı???
_____________

Size de merhaba. İnternetten alışveriş yapmayı uzun yıllardır sevmeme rağmen  kumaş  alışverişiyle ilgili hem görsel hem de içerik olarak beğendiğim bir site bulamadım ne yazık ki henüz. :( Bu nedenle size olumlu bir cevap veremeyeceğim. Ancak viskon kumaş herhangi bir kumaşçıdan da kolaylıkla bulabileceğiniz bir malzemedir. Bunun için kendinize bir keyif günü ayırıp rahat rahat birkaç kumaşçı gezmenizi tavsiye ederim. :) Ancak bu konuda bir tavsiyesi olan varsa bu posta yorum yazabilir…
(Kaynak: kendindik.com)
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6985787/?claim=s7qeh6da524">Follow my blog with Bloglovin</a>

1 yorum

  1. şifon kumaş için bir ipucu: nişastalı su yapın, kumaşı içine yatırıp iyice ıslanmasını sağlayın. Biraz suyunu süzünce ütü ile kurutun. Dikişte inanılmaz rahat edeceksiniz ve dikim işlemi bittiğinde güzelce yeniden yıkayın.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.