"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Ekranların Aranan Bluzu

23 Ağustos 2013
Görmemişin biri bir gün beyaz ekrana çıkmış... Sonra herkesi bıktırana kadar aynı hikayeyi anlatmış da anlatmış...

Evet! Benim o! 

Ama bu sefer programdan sonra en büyük ikinci alkışı alan bluzun detayları hakkında yazacağım. Çünkü epey soru geldi bununla ilgili. 

Bu garibimi son ana kadar beyazlı olduğu ve beni şişman göstereceğini düşündüğüm için giymeyi akıl etmedim aslında :)) Ekran işine o kadar hakimim yani!

Anlatmamı isteyen çok oldu. Ama bir çırpıda dikilmiş birşey olduğundan dikiş adımlarını detaylı anlatacak çok fotoğrafım yok. Yine de gelen istek üzerine kendisini sizlerle tanıştırmaktan memnuniyet duyarım. 



Buyrunuz, o ekranda akış akış duran bluzun tam boy görüntüsü. 

Böyle şık bir bluz elbette ucuz olamaz (bu bölüm tembel çekirgeler için özellikle kaleme alınmıştır. onlar kendilerini bilirler... kendi giysilerinizi dikmeye başlamayın siz daha!)

- 4 TL -

Fiyatlar el yakıyor!...


Yukarıdaki şifon kumaşa görür görmez vurulmuştum. Nasıl olduysa kimse onunla ilgilenmediğinden bir de indirime girmişti ve metresi 4 tl'ye düşmüştü! Bu duruma asla göz yumamazdım ve koşup 2 mt aldım! (kalan kumaşla da şifon etek mi yapsam diye düşünüyorum)

O zaman "ekranların aranan yüzü" olacağımı ve bluzumun bu kadar popüleritesi bilsem, inanın birkaçınız için kalanı da alır, sonra keser keser gönderirdim :))

Sade ve dökümlü bir model olsun istedim. Ama yeni kalıp arayıp çıkartmaya da vaktim yok... Daha önce kullandığım ve çok memnun kaldığım dantel elbisenin kalıbını kullandım. Ama şifonun esneme payı olmadığını hesap ederek 1 beden büyüttüm kalıbımı -önceki dikişimde ise orijinal kalıbı biraz daraltmış idim. başa dönmüş oldum galiba...

Bu model Burda'nın Mart '12 (03/2012) sayısındaki 102 no.lu bir abiye elbise kalıbıydı. Ben de böyle bir dantel elbise dikmiştim ondan:

Detayları burada: http://www.kendindik.com/2013/01/sarms-perdeyi-ustune-elbise-yaptm-diye.html

Ama şimdi içindeki astar elbisenin aynı boy ve kalıpta olmasının daha güzel olacağını düşünüyorum. Bu yüzden ona da yeni bir astarlık penye dikeceğim fırsatını bulduğumda. 


2010 yılında dikişe başladığımdan beri en çok yapmak istediğim şeylerden biri de incecik tiril tiril ipek kumaşları hatasız dikebilmek. O nedenle böyle kaliteli şifonlar üzerinde dikiş becerilerimi geliştirmeye bayılıyorum. Sanırım sonunda yakayı hatasız yapmayı başardım... Onun fotoları var... Kısa bir Öğren Çekirge yazısı hazırlarım birkaç güne.  



Kol ve etek uçlarını ise düz dikişle kapattım. Etek uçları doğrudan içe kıvrılarak dikildi. Kol uçlarına ise biye kullandım. Tek sebebi yaka için yaptığım biyenin fazla olmasıydı. Yoksa onu da etek ucu gibi geçebilirdim. 


Transparan özelliğinden dolayı içine bir tshirt giymem gerekiyordu. Askılılara baktım ama içimden görünen askıları beğenemedim. Yüzyıllar öncesinden kalma straplez bluz şeklinde kullanabileceğim bir penye parçam vardı. İçime de onu geçirdim, havam 1500 halde stüdyonun yolunu tuttum :)


Bu kadın neden bahsediyor? Artiz mi bu stüdyo/çekim falan geveliyor diyenler bu yazıyı okuyup aydınlanabilir:
http://www.kendindik.com/2013/08/bir-canl-yayn-maceras.html



21 yorum

  1. Tamda 'acaba İrem Hanım bluzun yaplışını yayınlamış mıdır' diye arşiv yolunu tutuyordum bu yazıyı gördüm :)) Dört gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. PINAR SAKİN ÇALĞAN24 Ağustos 2013 00:06

    İnanın ki programı izlerken içimden'' yok canım bu bluz kesin hazırdır'' demiştim. Kumaş şahane, dikiş mükemmel, daha ne denir ki güle güle giyin:)

    YanıtlaSil
  3. Elimi surmeye korktugum bir bucuk metre bir sifonum var. Bu hafta sonu onu katledeyim bari. Bu yazidan sonra bir deli cesareti geldi bana!!!

    YanıtlaSil
  4. daha yeni acemiliğine bakmadan kırmızı sifon elbise dikmeye kalkmış ve kumaşı rezil etmiş biri olara içime sular serpildi :)) bende yapacağım bir gün

    YanıtlaSil
  5. daha geçen yaz yaptığım şifon rezaletlerini bi bulup da okuyun siteden... "ben aslında çok daha iyiyim" diyip rahatlayacaksınız :)

    YanıtlaSil
  6. Katli vaciptir o bekleyen kumaşların! ;)

    YanıtlaSil
  7. dikişe başladığımda 1 yıl içinde sadece kendi diktiklerimi giymeye başlayacağım demiştim... o yüzden üzerimde gördüğünüz hemen herşey bir kendin dik marifetidir...
    şimdi çoraplar ve iç çamaşırları üzerinde çalışıyorum :P

    YanıtlaSil
  8. benden daha ünlü oldu zaten kerata! çok bozuluyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Çok şık bir bluz. Modeli burda dergisinde görmüştüm. Ama bu kadar şık duracağını tahmin edememiştim. Size çok yakışmış. Sanırım bende bir şifon katliamı gerçekleştireceğim :)

    YanıtlaSil
  10. yapın tabii. #dolaptabekleyenkumaşistemiyoruz ! ;))

    YanıtlaSil
  11. Oylum Dil Bitir26 Ağustos 2013 16:54

    Okudum simdi asla vazgecmeyecegimyolunda ilerleyecegim:) bu arada kendi kıyafetleri

    YanıtlaSil
  12. yok yaaa... benim bir sürü kıyafet kalıyor aklımda... daha zayıf olsam daha vızvız olsam diye yutkunup, köşeme çekiliyorum ;/

    YanıtlaSil
  13. Programda gördüğümde "Ben bu kumaşı bi yerden hatırlıyorum. Kesin kendi dikmiştir." demiştim. Haklıymışım! Daha azını bekleyemezdim zaten. Harika bir bluz olmuş. Desenli şifon içine straplez fikrini de beğendim. Çünkü şifon bluzları çok seviyorum ama askı görüntüsünü sevmiyorum. Süper fikir oldu:)

    YanıtlaSil
  14. sen de mi aldın yoksa aynı kumaştan? ;)

    YanıtlaSil
  15. Ben almadım ama alsaymışım iyi olurmuş! Hava atardım ben de "bu kumaştan bi bende var bi de çok ünlü bi tv yıldızında" diye;)

    YanıtlaSil
  16. hihihihihihh:D! "ekranların aranan yüzü" diyecektin sanırım!

    YanıtlaSil
  17. Selam, bu bloga ne zaman uğrasam dikiş dikmek isteğim geliyor. Bravo diyorum. Bir de ben programı izleyemedim. İzleyebileceğim bir link var mı acaba? Aslında çok istedim ama bir gün önce trafik kazası yapmıştım. Çok yoğun olduğum için izleyemedim maalesef. :(

    YanıtlaSil
  18. yaaa "kalplere dikiş aşkı aşılayan site" diye boşuna yazmadım ben onu ;) evet! siz de kendi giysilerinizi üzetmeye başlayın artık!

    link şu yazıda mevcut :D

    http://www.kendindik.com/2013/08/bir-canl-yayn-maceras.html

    YanıtlaSil
  19. türkan karaca3 Kasım 2013 13:52

    ben almanyadan yaziyorum bicki dikis model uygulama cikarma gece elbiselleri vede <<<dikis kursu veriyorum <<<hanimlarimiz bu konuda cok istekliler vede okuyan üniversite kizlarimiza gece kursu veriyoruz calisan hanimlara vede cok güzel seyler dikiyolar<<< dikis bir sanattir<<<

    YanıtlaSil
  20. ne iyi ettiniz selam bırakmakla! Almanya'ya sevgiler :)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.