"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

ASİL BİR GÖRÜNÜM İÇİN KURUKAFA DESENİ SEÇİN

11 Mart 2014


şifon bluz mavi kurukafa blog dikiş blogları
Kurukafalar üzerine o kadar çok söyleyecek şeyim var ki! Çok seviyorum kurukafa desenlerini. İşaret ettiği "ölümcül tehlike" ibaresini ise gururla üzerime alıyorum

Bu kumaşı ilk elime aldığımda, bunu diker dikmez yazacağım ilk yazı "kurukafaların neden sevilmesi gerektiği" üzerine olmalı demiştim.  Ama bir anda ortaya çıkan "Heyecanlı Çekirgeler Etkinliği" çerçevesinde bir başlangıç yazısı yazmayı da geciktirmemem gerekiyordu. Bu nedenle bu güzelim desenli bluzumu dikiş etkinliğimizin ilk mahsulu olarak sunup, kurukafa mevzusunu başka yazıya bırakacağım artık.  


Ancak, bu desenlere karşı önyargısı olanlara acil bir stil ipucu vermeden de konuyu kapatamam:
Kurukafa desenli giysiler, asaletinize asalet katar!
Kurukafa desenini her renkle kullanabilirsiniz. 
Kurukafalarınıza barok desen muamelesi yaptığınız anda giydikleriniz çok daha çarpıcı bir etki yaratır. 
Kurukafaları her kullandığınızda, içinizdeki muzır kız çocuğu gizliden dünyaya göz kırpar ;-)
moda dikiş blog

Gelelim etkinlik notlarımıza... 

Birçoğunuzu heyecana gark eden basit kalıpla sınırsız tasarımlar çıkartma fikri şu model üzerine kuruluydu:
Bunu ortaya atarken kendi adıma amacım, temel bir kalıp ile kendi başıma neler yapabileceğimi görmekti. Eğer çoğu dikiş etkinliğinde yaptığımız gibi sonlara doğru bıkbık edip cayanlar olmaz ise, önümüzdeki ay başında şahane farklı versiyonlarını göreceğiz bu kalıbın. 

YAKA DETAYLARI

Kalıbın sırt kısmında yaka yırtmacı bulunuyor. Ben de ilk denememde kalıpta fazla değişiklik yapmak istemediğimden, yaka yırtmacını itinayla kestim. Bunun nasıl yapıldığını bilmeyenler için bir Öğren Çekirge yazısı, yakışıklı ense tıraşım eşliğinde şu adreste yer alıyor: Öğren Çekirge - Yakalara Yırtmaç

Bluzu bitirdikten sonra ise yaka yuvarlaklığının sırtta bir yırtmaca ihtiyaç olmadan da bluzu giyebilecek kadar geniş olduğunu anladım. Zaten fazla sıfır yakalar basıyor bana artık. Yakalarımı ferah ferah seviyorum :)
moda blog tasarım dikiş
Kumaşım şifon olduğu için bir pervaz yapmaya ihtiyaç duymadım. Yakayı temizce diktim. Bir sonraki model denememde daha klasik bir görünüm elde etmek istediğimden yakaya mutlaka pervaz geçireceğim. 

Bir Burda klasiği olarak, yaka pervazı elbette verilmemiş! Acemi çekirgeler için onun da çaresi bu adreste mevcut ;-) : Öğren Çekirge - Eksik Yaka Pervazını Tamamla

KOL DETAYI
kurukafalı bluz detayları

Orijinal modelde kollarda klasik bir pervaz detayı bulunuyor. Ben genelde kol boyumu zaten böyle seviyorum. Bir de şifon kumaşta o detaylarla uğraşmak istemediğim için böyle bir kol boyuyla tamamladım bluzumu.

Bir sonraki modeli kolsuz yapacağım. Modeli orijinal haliyle kullanmak isteyen acemi çekirgeler için özenle hazırlanmış bir motivasyon yazısı elbette mevcut: Öğren Çekirge - Kim Korkar Kol Pervazından!

kuru kafa desenli bluz
Durum budur arkadaşlar. Gördüğünüz gibi kalıp çok basit. Her kumaşla apayrı havaya bürünecektir. Bir de kalıp üzerinde küçük oynamalar yaptınız mı, gardrobunuzu baştan yaratabilirsiniz :D  

Tekrar hatırlatmak gerekirse, bu ay boyunca bu kalıptan yaptığım diğer şeyleri yayınlamayacağım. Kimler katılmak istiyorsa, fotoğraflarını  bana ay sonuna kadar ulaştırabilir. Hepimizin yaptıkları tek seferde çıkacak; harika olacak! :D

Bu süre zarfında, kendime ve katılmak isteyen herkese ilham versin diye bu kalıba benzeyen farklı modellere ait moda fotoğraflarını facebook ve twitter sayfalarımda gün içinde bolca paylaşıyorum. Takip etmek hoşunuza gidebilir ;-)




Eee? Siz hala etkinliğe katılmak için motive olamadınız mı? Hadi, ne duruyorsun? Kalk, kalk o bilgisayarın başından! Doğru dikiş masasına ;-)









24 yorum

  1. harika olmuş yakayı yani sadece içinemi kıvırdın kumaşada bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasemincim. Tek tarafı yapışkanlı ince bir telayı şerit gibi kesip kullandım. Böylece şifon kumaşla daha kolay başedebilir oldum.

      Sil
  2. gayet sade ve şık olmuş...tuttum ben bu kalıbı, ben de dikicem bu kalıptan...dikiş etkinliğiniz için geç mi kaldım bir de katılsam ne yapmam lazım...cvb nızı bekliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette!
      Katılım için tek sınırlama bunu keyifle yapmanız ve ay sonunda diktiklerinizin üzerinizdeki haliyle fotoğrafını bana yollamanız ;)

      Sil
  3. sizi bu kadar geç farkettiğim için nasıl bu kadar üzüldüm şaştım!! "ben bunu beceremem" diyip hep dikişleri yarım bırakan bir çekirgeyim resmen. moda tasarımı ile alakam yok ama youtube da "how to drape a jacket" videolarını saatlerce izleyen bi deli oldugum gercek! blogunuzun öğren çekirge kısmı gibisini hiçbir yerde görmedim ve bayıldım!!!! bir ara gaza ihtiyacım varmış!! önce eskileri bitirip temizleyip sonra yenilerle size mutlaka fotograf atacagım!!!! bu blog bir şahane dostum!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)
      Her yazımı özenle ve keyifle yazıyorum. artık etkinliğe de bundan sonraki yazı yorumlarına da her zaman beklerim ;-)

      Sil
  4. Harika olmuş ellerine sağlık. Bende kolsuz çalışacağım bu modeli. Sayede kurukafaları da sevdik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dur. Daha neler anlatacağım o kurukafalarla ilgili :))
      ay sonuna bekliyorum dikilenlerin fotoğraflarını. çok merak ediyorum herkesin çalışmasını ;)

      Sil
  5. Bluz harika,bu arada kilo vermişiz galiba çok yakışmış:))

    YanıtlaSil
  6. cok güzel olmuş elinize saglık

    YanıtlaSil
  7. güzel olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. merhaba,
    bluz harika olmus,elinize saglik. Ancak her yerde kurukafa gormekten hic hoslanmiyorum. Siz bu deseni ozellikle ovdugunuz icin size sormak istiyorum. Neden kurukafa asaletimize asalet katıyor mesela?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. bu yazıyı hazırlarken çok neşeliydim. Şimdi neşeli şeyler yazacak halde değilim. daha ilerde sorunuzu yanıtlayabilirim.

      Sil
    2. merakla bekliyorum..

      Sil
  9. elinize saglik:)

    YanıtlaSil
  10. yaptiginiz verdiginiz fikirler harika sayenizde tekrar dikise basladim ve cevremdekileride sizde yapabilirsiniz diye cesaretlendiriyorum etkinliginize katilmak isterim ama bluzdan cok elbise dikmeyi seviyorum ama ay sonuna kadar bakalim insallah dikebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. ben bu kalıpla bir de elbise yaptım. biraz uzatırsanız şahane bir elbise de çıkabilir ortaya.

      Sil
  11. Bu kumaş sana hediye gelmişti sanki yanlış mı hatırlıyorum? Çok güzel olmuş, tam benlik! Ben bu kalıpla bir bluz yaptım. Bu hafta sonu bir tane daha yapacağım bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet! doğru hatırlıyorsun :) daha önce başka birşey için kullanmıştım ama hoşuma gitmediğinden yayınlamadım.
      tüm fotoları 5 Nisan'a kadar reca edeceğim şekerim. Sana kolay gelsin :D

      Sil
  12. Size gönderdiğimden beri epey zaman geçti bende beğenmediğinizi sanmıştım.Ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) beğenmez olur muyum! bayılmıştım ilk gördüğümde :) başka bir bluza da kullanmıştım ama güzel dikememiştim onu. kalan parçayı anca kullanabildim. tekrar teşekkürler :D

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.