"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

LİMONATA ETKİSİ VEREN GİYSİLER

25 Mart 2014
Geçtiğimiz yıl bu kadar dikkatimi çekmemişti. Ancak bu senenin bahar / yaz sezonunda ortaya saçılan sarı kombinlerden gözümü alamıyorum nedense!

Sanırım en son ilkokul bitirme törenlerinde giydiğim bu renk, bu yıl ayrı bir cazip görünmeye başladı gözüme. 
moda blogları


Sarı elbiseler, sarı ceketler, sarı ayakkabılar, sarı aksesuarlar... Bu sezon ayrı bir cıvıltı var sanki her vitrinde.  :)
 

Dayanamadım ben de koşa koşa bir sarı kumaş aldım. Hatta gözümü açıp da evdeki kumaş yığınlarına yenisini eklememek için neredeyse tek gözü kapalı halde gidip geldim kumaşçıya. 

Eve geldiğimde o tek gözün nelere mal olduğunu hemen anlasam da, iş işten geçmişti çoktan. Bazı ten renkleri için kanarya sarısı rengi gerçekten de ilkokul mezuniyet töreninde kalması gerekiyormuş!
sarı giysiler, sarı modeller, yeni sezon sarı

Ne yapalım, alınan kumaş iade edilmez. Bari şu sarı kombinasyon fotoğraflarını biraz daha inceleyeyim de, sarı giydiğimde yüzümde ortaya çıkan hastalıklı ifade biraz olsun kaybolabilsin. 

Bu sezon, vitrinlerdeki sarı istilasında en çok siyah ve özellikle de desenli / çizgili / kazayağı siyah beyaz karışık giysiler kullanılmaya başlanmış. Tabii ben tek göz alışveriş yaptığım için şu çok bayıldığım siyah-beyaz çizgili kumaşlardan göremedim kumaşçımda. Elde var cart sarı :) 



 

Sonunda yine kirli çıkınımdan toprak rengi bir kumaş daha buldum aynı kumaş kalitesinde. İkisini birlikte dikmeye karar verdim. Nisan ayı başında toplu halde yayınlayacağım etkinlik sonuçlarında görünecek kendileri. Yani, şu meşhur temel kalıp ile ortaya çıkmış bir şaheser olacak. 

Garip şekilde, sarı giymek gerçekten de ruhuma bir ilkokul cıvıltısı getirdi. Bir ferahlama, bir naneli limonata içme hissi...

Ülkem gündeminin polisiye dizi formatında son sürat en çarpıcı sezon finali yayınlama yarışında, ruhu sıkışan her yurttaş için limonata etkisi yaratması dileğiyle hoşuma giden sarı giysilerden ilham yazısı oluşturdum. Bu sezon sarı bir giysi üretmeden geçmemeli diye düşünüyorum. Üzerinize afiyet :)


 














21 yorum

  1. Bende blogumda bu tarz bir post hazırlamıştım. Ve bu ara bende sarı bir ceket dikmeye çalışıyotum. Ama güzel havalar yüzünden hep canım yazlık bluzlar dikmek istiyor. O yüzden ceket çok yavaş ilerliyor. Siz yakışmadı gibi birşeyler söyleseniz de bence iyi bir makyajla deneyin derim birde. Çünkü bu tür renkler biraz destek istiyor.Ve eminimki çok ta yakışmıştır...::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptım bakalım ilk sarımı. giyince bana da fena gelmedi hani ;)

      Sil
  2. Sarının hangi tonu olduğu çok önemli

    YanıtlaSil
  3. yüzüne yakın kısımda bence gri ve beyaz yada siyah&beyaz kullanıp sarıyı daha aşağılarda kullanırsan bence o etkiden çıkarsın şekerim.. muck.. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de aynı şeyi düşündüm. ortalara attırınca daha bir dengeledi gibi geldi. ama 1 kez giydim. bloga koyunca da yorumunuzu beklerim sevgili Nilgün :)

      Sil
  4. Ya benim de geçen bahardan beri sarı bir gömlek dikme planlarım vardı.Tabi ten uyumu konusu beni de düşündürmedi değil.Uygun kumaş bulununca bakalım benim sarıyla uyumum nasıl olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uçuk ve tatlı bir sarı bulamadım ben gezerken. belki şimdi daha çok çıkmıştır. Yukarıdaki yorumda Sermin Evren'in de dediği gibi tonu önemli gerçekten de.

      Sil
  5. Saç sarı ten beyaz bana yakışır mı bilemedim. Ama sen hoş kombinler bulmuşsun. Kaçın bluz bu ben 2 de kaldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence sarışına daha çok yakışır sarı renk :)
      ben 4'ü bitirmek üzereyim. leyleyloyloyyy :)))

      Sil
  6. ben sarı değil de uçuk yeşil bir bluz dikmeyi planlıyorum etkinlik için... hadi hayırlısı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa süpeerrrr! ama geç kalmak yok. Nisan başında almam lazım tüm fotolarııı :D

      Sil
  7. fotoğraflerdaki gibi uygun renkler karıştırılınca sarı gerçekten güzel duruyor.olsun cart sarı,siz onu da kendinize yakıştırırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurhan. Her güzel yorumunuzda dediğim gibi: "o sizin güzelliğiniz" ;)

      Sil
  8. Bence takıntı yapmişsınız sanki.sarı size yakışır çünkü saclariniz koyu teniniz beyaz olsada.ben de sarıyı cok beğeniyorum ama sizden daha sarışın olmama rağmen yakışma ihtimali daha düşük olmasına ragmen bu limin sarısını bu yaz çok kullanacğım.bir de arkadasimin biri sana sarı yakismaz demisti moralim bozulmuşt:) bence renkten cok kombin onemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göreceğiz bakalım :) kombine güzel malzemelerim vardı gerçi...

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Ayy nasıl güzel, enerji dolu bir renk! Saçlarım kızılken giyerdim hep, sarışın halimle hiç denemedim. Bir de geçen yıl sarı-beyaz degrade mi desem ombre mi desem bir kumaş almıştım, kıyamıyorum duruyor dolapta. Fuşyayla da çok yakıştırırım tropik meyve gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kes kes boşver. senden daha mı kıymetli? ;)

      Sil
  11. Sarışın olmama rağmen sarı giyinmeyi sevdiğim gerçeği var :) Bahar geldi bahar cıvıl cıvıl :) Sarıyı en çok siyah beyaz çizgili desenlerle giymeyi seviyorum ya da siyah beyaz aztek desen ile beraber kullanıldığında da yakıştırıyorum , ki yukarıdaki çok güzel kombinlerde de çizgili desen kullanılmış eminim kendinize en iyi yakışıcak halini bulursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de baktıkça beğenmeye başladım bu rengi ne yalan söyleyeyim :D

      çok teşekkürler sevgili Beyza!

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.