"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Adana’da bir Milano Kumaşçısı…

29 Ocak 2013

Tamam itiraf ediyorum. Ben bir kumaşkoliğim :) İşin aslı, harika renklere sahip kaliteli kumaşları gördüğümde beni heyecanlandıran tek şey onların nefis renk karışımlarından ziyade, 1 metre kumaşla ortaya onlarca harika tasarım çıkartabilme olasılığı. Hele bir de bu kumaşları satan yerler alışverişinizi bir keyif haline getirmek için tasarlanmışsa, yaratıcılık damarlarınıza daha da bir basılıyor.
adana kumasci magazasi Mugem
Daha önce Paris gezim sırasında ziyaret ettiğim kumaşçılarla ilgili yazımı hatırlarsınız. Orada Reine mağazasında hissettiğim ne ise, Adana’da bulduğum bu butik kumaşçıda da aynı keyfi hissettim. Her ne kadar Paris’teki çok daha büyük bir mağaza olsa da, Mügem Kumaş mağazası da İtalyan tarzı butik şıklığıyla ve sunduğu kumaş çeşitleriyle insana aynı keyfi yaşatıyor.
mügem kumaş adana
İçeri girdiğinizde sizi açık renk ahşapla döşenmiş yerler ve duvarlar karşılıyor. Kumaşları rahatça incelemeniz ve üzerinizde nasıl duracağını hayal etmeniz için her türlü kolaylık düşünülmüş. Arzu ederseniz aynada inceleyebilir, arzu ederseniz mağazanın rahat koltuklarında dinlenebilir ya da  iPad üzerinden sizin için  hazırlanmış tasarımcı modellerini inceyerek hangi kumaşı nasıl kullanabileceğinize dair bolca fikir edinebilirsiniz. Kibarca söylemek gerekirse, dibim düştü yani :P
mügem kumaş adana
Böyle bir mağazaya girmeden önce gerek sunum şekli, gerekse kumaş kalitesinden dolayı uçuk fiyatlar ve havalı satıcılar olmasını bekleyerek, üstümü başımı düzeltip önümü ilikleyerek içeri girme ihtiyacı hissederim. Açıkçası, burada da satıcılarımız pek havalı ama Adana rahatlığı ve sıcaklığı içinde :) Önünüzü iliklemenize gerek kalmıyor :) Fiyatlar da benzerleriyle kıyaslandığında gayet makul (hemen hemen aynı kumaşları en az iki katına satan mağazalar biliyorum. isim vermeyeyim :P)
mügem kumaş adana
Meğer Mügem Mağazası Adana’da gayet iyi biliniyormuş. Mesleği babadan devralan İshak Bey, Mügem’in 40 yıllık bir kumaşçı olduğunu söylüyor. Adana’da gece kıyafetleri diktirme geleneğinin bir hayli yaygın olması sebebiyle mağazaya gelen kumaşlar da hep özel seçim. Kendisi bu konuda birşey söylemese de, modaya olan tutkusundan dolayı her kumaşı İshak Bey’in tek tek seçtiğinden şüphe ettim. 
Ama ne kumaşlar… Ağlarsınız… Şu aşağıda gördüğünüz kumaştan birşey çıkarmak için terzi olmaya gerek var mı? Sarın sarın gez :) High fashion dedikleri böyle birşey herhalde. Bu kumaşlarla ne yapsan tutar :D
abiye kumaş kendin dik
Mağazadaki her kumaş cinsi ve renk tonuna göre dizilmiş raflara. İrem durur mu? Geçtim tezgah arkasına tek tek dokundum hepsine. Tüm kumaşları mıncırma ihtiyacım ve neredeyse hepsini tek tek çıkartıp inceleme taleplerime rağmen kimse gık demedi. En azından yüzüme karşı.. :P
Ancak ne zaman ki birbirinden güzel ipeklilerde kendimi kaybedip “Ben bundan yorgan yüzü yapsam, sarınıp sarınıp kıvrılsam” demeye başladım, o zaman karşımda sessiz bir iç geçirme hissettim belli belirsiz. Nedense?
kendin dik
Fiyatları merak ediyorsunuz değil mi? Valla bu kalitede kumaşları pazar fiyatlarıyla alacak haliniz yok. Ama bu kadar özel seçim ve kalite kumaşları da bundan daha uygun satan bir mağaza da görmedim. Fiyatlar ortalama 100 tl ile 200 tl arasında değişiyor.
Gelelim aldıklarıma… Okurken önünüzü ilikleyin lütfen… 
Meşhur kelebek desenleriyle sarın sarın kıvrıl ipeği… Metresi 100 tl. Ama alırken öyle ağladım ki istediğimden biraz fazla kestiklerinden şüphe ediyorum. Daha ölçmedim :)
roberto cavalli kumaş kendin dik
Roberto Cavalli… Arz ederim…
Bu da %100 ipek. İlla pahalı kumaş alacaksam hiç değilse ipek alayım diye düşündüm. Onun kalitelisi her yerde pahalı ne de olsa.. Şifon ipek. Metre 100 TL. 
ipek kumaş kendin dik
Bu da bugüne dek aldığım en deli kumaşlardan biri. Kumaş değil, tablo sanki. Ne kadar uğraşsam da istediğim gibi fotoğraflayamadım. Desenler yağlıboya tablo etkisi veriyor insana. Ancak tabii çok yoğun bir desen olduğundan dikkatli kullanmak lazım. O sebeple olsa gerek, tüm arsızlığıma rağmen 1 metre vermekte ısrar ettiler :) Metresi 175 TL. %100 ipek. Bluz yapacağım artık. Altına da düz ve pastel bir renk gider ancak. 
İşte bu kadar. Gezi yazılarına daha sonra devam edeceğim. Şimdi biraz iş, fırsat bulur bulmaz da biraz dikiş yapmalı.
Meraklısına not: Mügem Kumaş Adres: Gazipaşa Bulvarı Defneli Apt No. 14 / Adana http://mugemkumas.com
keyifli günler dilerim! :)

4 yorum

  1. Cok Irlandali oldum16 Ocak 2014 18:26

    Bunlara kiyip dikemediniz Irem Hanim galiba daha :)

    YanıtlaSil
  2. Birini diktim. diğerleri daha da ustalaşmamı bekliyor :)

    yazısı burada: http://www.kendindik.com/2012/12/pek-haval-bir-suluboya-projesi.html

    YanıtlaSil
  3. irem hanim benim cok begendigim kumaslar bunlar bursada ki kumascilarda bulabilirmiyim cok merak ediyorum.burda cok pahalli.insallah burdan daha ucuza bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası hep özel seçim kumaşlar satıyor benim gördüğüm. Burası da pahalı ama çok kaliteli kumaşlar satıyor. Gerçi yurtdışı fiyatlarına göre yine ucuzdur aslında. Çok merak ediyorsanız telefonla ulaşabilirsiniz. Belki online katalogları vardır ve sizin seçtiklerinizi gönderirler. Ben bu yolla alışveriş yapmadım ama sizin işinize yarayabilir belki. Güvenilir bir esnaf.

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.