"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Kolay KendinDik Fikirleri: Pantalon Paçalarınızı Renklendirin…

30 Ocak 2013

VE KENDİNİZE ALTERNATİF KAPRİLER YAPIN!

Herkese merhaba! Geçtiğimiz günlerde yeni pantalon projemin ortasında aklıma değişik bir fikir geldi. Yazla birlikte pantalonlar hızla kapri boya dönüşürken, paçaların da biraz renkli olması giysilerimize daha da hava katmaz mı sizce? Bugün size bahsedeceğim çok kolay ve keyifli bir yöntem. Bu yöntemi mevcut kot pantalonlarınıza bile uygulayabilirsiniz!
Bu yöntemi uygulamak için gerekenler:
  • mümkünse boru paça, değilse dar paça bir pantalon
  • pantalonunuzu renklendirmek için kullanabileceğiniz bir kumaş - kumaşın ince olmasına dikkat edin, kıvırırken çok kalın bir görüntü olmasını istemeyiz. 
  • ve en önemlisi keyifli bir ruh hali!
kendin dik DIY moda pantalonları kapri yapma
Bu pantalonu geçtiğimiz günlerde bir Burda kalıbından yapmıştım. Kumaşçıda gezerken aşık olduğum bu renkten rahat bir pantalon yapmayı düşünürken, ona uyumlu bir bluz yapmak üzere aldığım saten kumaşı yalnızca belinin içine değil, paçalarına da ekleme gibi bir cinfikir geldi akıma.
İşte bu cinfikrin hayata geçirilme aşamaları:
1- Pantalonu kendiniz dikecekseniz, paça kalıbını kopyalayıp yaklaşık 20 cm’lik bir kalıp çıkartın. Mevcut pantalonlarınızı kullanacaksanız da bir patron kağıdının üzerine düzgünce serdiğiniz paçanızın ölçüsünü alın ve astar kumaşınızı kalıbı çıkarttıktan sonra kesin. 
2- Renkli astardan 4 kat kesin. 
3- Her paça için iki parçayı birbirine dikin ve birleştirdiğiniz parçanın tek tarafını kıvırarak kapatın. Diğer tarafını kıvırmanıza gerek yok çünkü zaten pantalon paçasının kat yerinin altında kalacak. 
4- Mevcut bir pantalon kullanıyorsanız paça boyunu açın. Pantalonu yeni dikiyorsanız da paça katını kapatmadan önce aşağıdaki işlemleri uygulayın.Kat payının yerini belirleyerek dikmeden bırakın. UNUTMAYIN: Pantalon boyumuzu kısaltmıyoruz. Mevcut pantalonu aynı zamanda kapri olarak kullanmak için ekleme yapıyoruz. 
5- Şimdi diktiğiniz astarı pantalon paçasına TERS YÜZLERİ BİRBİRİ ÜZERİNE gelecek şekilde geçirin. 
6- Paça kat payını içe doğru çevirin ve astarın üzerine tutturun.
7- Paça kat payını astarın üzerine elle içten dikin. 
8- Ben astarı uzun olsun istedim çünkü paçalarımı ne kadar kıvırmak istediğime karar verememiştim yaparken. Dolayısıyla uzun olan astarı paçalara içten iki yerden daha tutturmam gerekti. Burada da dikiş payları üzerine içten elle dikmeniz gerekiyor.
İşlem tamam! Dikişi bitirdikten sonra pantalon paçalarınız içten böyle görünmeli. Bunu bitirip sonuçtan memnun kalınca ütüyle kat paylarını da düzeltin. 
change pants into chic capris sewing your style
Bu da pantalonunun dıştan görünümü. Artık arkada duran yatlarımdan birine atlayıp açık denizlere yelken açmaya hazırım! 
Fikir hoşunuza gittiyse siz de yapın, bizimle paylaşın :)

8 yorum

  1. Fikre bayıldım =) gerçekten çok güzel olmuş ve tabi ki bunları ayrıntılarıyla paylaşmanıza da bayılıyorum =)

    gizemizmirli.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. KarTaLiçe yuVası7 Eylül 2013 18:54

    Fikriniz çok hoşuma gitti leopar kumaşla blucinimi deneyip paylasicam insaAllah bu arada çok şekersiniz tadıniz hiçcccc bitmesinn :))))

    YanıtlaSil
  3. valla süper olur :) fotosunu çekip gönderin paylaşırım ;)
    bu arada o tamamen sizin şekerliğiniz - zira siz bu satırları yazarken ben facebook hesabımdan odtü ormanları kesilmesin diye paylaştığım yazı üzerine küfür yağmuruna tutuluyordum :)
    yazar aynı yazar. yani, o tamamen sizin şekerliğiniz :))

    YanıtlaSil
  4. KarTaLiçe yuVası7 Eylül 2013 20:37

    Estf. :) Hayret bişey nasıl küfür etme hakkarını kendilerinde buluyolar.Bende ağaclarin kesilmesinden hoslanmiyodum hatta destekliyodum ama ögrendim ki dertleri başka olan ve esas karsi olan onde gelen ozel isimlerin ormanlari kesip ozel univ yapan kisacasi is baska :) ama su kufur edipte kendni bilmemne sananlara haklarina tecavuz edenlere cahillere çook kıniyorm takmayin siz hangisine ne anlatican anlamayan kitlar çooookkk... :)

    YanıtlaSil
  5. ne takıcam. ODTÜ'nün durumu belli. Mahkeme kararları belli. Eli sopalılar belli.. En fazla siteye girişlerine izin vermiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. KarTaLiçe yuVası7 Eylül 2013 20:44

    Helal :)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.