"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Çalışkan inşaat ustasına son moda iş tulumu

29 Ocak 2013

Çocukların üzerinde tulum görmeye bayılıyorum. Ne yazık ki 2 yaştan sonra birçok çocuk markası standart modeller ve koyu iç sıkıcı renkler kullanmaya başlıyor. Ben erkek çocukların lacivert ve kahverengine boğulmasına dertlenirken, kız çocuk sahibi birçok arkadaşım da aldıkları her kıyafette illa ki pembe ve kırmızı renkler olmasından şikayetçiymiş meğerse. Siz de çocuk giyiminde sıkıcı renklere ve standart modellere bağlı kalmaktan sıkılanlardansanız, bazı temel kalıplar kullanarak hayatınızdaki küçük adamlar için neşeli ve kullanışlı giysiler üretebilirsiniz kolaylıkla.
Ben bu tulum kalıbını McCall’sın internet sayfasından satın almıştım (m6304). Burda da senede bir kez buna benzer modeller çıkartıyor çocuklar için. Dikiş kalıbının orijinalinde tulumun alttan çıtçıtlanmış versiyonu, bir elbise, ceket ve gömlek de bulunuyor. Ayrıca çok kolay bir kalıp olduğundan, hızla büyüyen canavarların bedenlerine göre kolayca da büyütebiliyorsunuz. Kısacası, yabancı kalıplar almaya meraklılardansanız bu kalıp mutlaka alınması gerekenler listesinde yer alıyor bence :)
Kalıpta önerildiği gibi cep koymak yerine tulumun ön ve arkasına araba modelleri yapmayı istedim. Önce küçük arabayı yapmaya başladım ama minnacık kumaşları birbirine düzgünce dikmeyi beceremediğim için arkadaki arabayı tek bir kumaştan kesmeye karar verdim sonrasında.
Araba armasını giysiye düzgünce yerleştirebilmek için önce tulumun ön parçalarını birbirine dikmelisiniz. Elbette paça kısımları birleşmiyor. Ardından dikiş paylarını sülfileyle kapatıp armayı öyle dikmelisiniz.  
Astarlar da arma dikildikten sonra yerleştirilmeli giysi üzerine…
Arka parçaya yerleştireceğiniz arma için önceden arka parçaları birleştirmenize gerek yok. Aslında sırt parçasını en son birleştirseniz çok daha kolay olur. 
Sanırım ne demek istediğimi aşağıdaki resim daha iyi anlatacaktır. Sırt kısmını kapatmadan önce giysiniz böyle gözükmeli. Sonrasında yapılacak işlemler sırasıyla:
  • Astar takılması,
  • pantolon kısmının birbirine dikilmesi, 
  • düğmeler 
  • paçaların kapatılması. 
Şimdi tulumumuzu iş üstünde görelim!
Ustamız kıyafetinden memnun görünüyor …
Pantolon kısmında çıtçıt kullanmadığım için, sırta fermuar eklemeyi tercih ettim. Ancak, giysi bitip de Derin Bey’in üstüne giydirildikten sonra bunun da çok gerekli olmadığını anladım. 
Bu giysi için kullandığım kumaş hafif likralı yünlü bir kumaştı. Bu da ustamızın iş yaparken rahatça hareket etmesine olanak verdi.
Giysinin önden çekimi. Kaprisli modelimizin nadir düz durduğu bir an…
Onu bu kadar mutlu eden yeni giysisi mi yoksa kum havuzunda dilediğince kendini pisletebilmesi mi?
Yok yok… Kesinlikle giysisi…

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.