"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Süper Havalı Kalem Eteğimin Dikiş Aşamaları :)

28 Ocak 2013

süper havalı kalem etek - kendin dik
KendinDik.com’u takip edenler bu eteğin mazisini bilir. Siteyi ilk kez ziyaret edenlerin ise (ayıp ayıp bu arada! :P ) bu eteğin dikiş aşamalarına ilişkin detaylara geçmeden önce ilgili iki yazıya göz gezdirmesinde fayda var. Yazılardan ilki temel etek dikiminin anlatıldığı bir bilgi deposu niteliğinde. İkinci yazı ise, basit bir kalıpla neler yapılabileceğini gösteren, ünlü tasarımcıların etek modellerine gönderme yapan enerji içeceği niteliğinde bir içerik taşıyor:
Her iki blog yazısı da çok keyifli tepkiler aldığı için dikiş meraklıları ve -benim de vakti zamanında yaptığım gibi- dikiş dikmeyi internetten öğrenmek isteyenler için bir de bu projenin adım adım dikiş aşamalarını da sizlerle paylaşmak istedim. 
Yukarıda bahsettiğim iki yazıyı okuduysanız, bu eteği dikmek için kullandığım temel kalıbın başta böyle göründüğünü de biliyorsunuz demektir: 
temel etek kalıbı
İlk olarak bu kalıbın aynısını bir başka patron kağıdına aktardım. 
Ardından, ön ve arka parçalarını ince şeritler halinde kestim. Aslında eteği dikerken bunun gereksiz bir adım olduğunu sonradan anladım çünkü beyaz eteği süslemek için kullandığım siyah kumaş ile etek kumaşı arasında kalınlık farkı öyle çoktu ki, ikisini birbirine diksem oldukça kötü bir dikiş görüntüsü elde edecektim. Bu nedenle temel etek kalıbını olduğu gibi kullanıp, siyah şeritlerimi dikişini bitirdiğim eteğin üzerine diktim. Ama aynı kalınlık ve kalitede iki / üç kumaş ile bu kalıp çok rahatlıkla kullanılabilir. 
Eteğin önüne yerleştirdiğim cepler için kare şeklinde iki parça kestim. Ancak illa da böyle kesilmesi gerekmiyor ön cepleri dikmeniz için. Her iki durumda da eteğin ön tarafında kare şeklinde bir görüntü elde etmek için dikiş yeri eteğin üzerine dikilen şeridin altında kalacaktır. 
Dikiş kalıbıyla oynamayı bitirdikten sonra, sıra şeritlerle oynamaya geldi :)
Milyon yıl öncesinden kalma bir eteğin kumaşını değerlendirmek için kumaşı 3 cm kalınlıkta şeritler halinde kestim. 
Ardından da kenarlarını düz dikişle kapattım. Bu şekilde etek üzerine dikilmeye hazır hale geldi. 
Daha sonra şeritleri en güzel nasıl yerleştirebilirim diye oradan aldım oraya koydum. 
Sonunda üçüncü şekle karar verdim :)
Etek önündeki parçayı cepleri dikmek için kestikten sonra  önce etek kumaşı ile cep astarını birbirine diktim. Ardından dikiş çizgisinin üzerine siyah şeritlerden diktim.
Cep astarının diğer parçasını eteğin kalan kısmına diktim. Daha sonra cep girişine de ikiye kıvırdığım şeritlerden diktim. Aslında cep girişini olduğu gibi bırakmayı düşünüyordum. Ancak daha sonra 3 cm’lik şerit görüntüsünü devam ettirebilmek için cep girişine de şeritlerden dikmenin faydalı bir çalışma olduğuna karar verdim. 
Bu şekilde eteğin çevresinde kullandığım şeritlerin tamamı aynı genişlikte göründü. 
Cebi rahatça dikmek için kare şeklinde kestiğim etek önündeki dikiş çizgisini kapatmak ve kullandığım siyah şeritlerin üzerindeki kare desenlere uyum sağlaması için şeritleri bu şekilde diktim. Bu sayede cep girişlerindeki dikiş birleşim yerlerinin çirkin görüntüsü de kapanmış oldu:
Tüm şeritleri eteğin üzerine dikmeyi bitirdikten sonra, eteğin yan fermuar dikmeden önceki hali böyle görünüyor: 
etek dikiş aşamaları
style up your pencil skirts
Bu da eteğin bitmiş hali:
Şeritlerin dışında öne ve arkaya iki yırtmaç ekledim. Bu sayede kalem etek giydikten sonra kalem gibi gezmek zorunda kalmıyor, rahatça hareket edebiliyorum. 
Ve bu da eteğini bitirdikten sonra sonuçtan ziyadesiyle mutlu olan terzinin görüntüsü!
moda kalem etek
Bir kalem eteğin önüne eklenen ceplerin ne kadar önemli ve kullanışlı olduğunu anladınız mı? Bu cepler sayesinde bu şekilde poz verebilirsiniz örneğin… :)
Çok rahat, çok havalı ve kendi vücut tipim için mükemmel bir etek oldu bu! Vücut tipine göre dikiş ve stil ipuçları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz önceki iki yazımı mutlaka okumalısınız. 
tasarım kalem etek
Keyifli dikişler, bol güneşler! :)

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.