"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Dantel Etek - Ben yaptım! Ben yaptım! :)

28 Ocak 2013

Piyasada gördüğüm dantel etek ve elbiselere öyle uzun zamandır hayrandım ki, nihayet kendime iki arada bir derede bir dantel etek dikmeyi başardım!
Aslına bakarsanız dantel yerine ince tülden bol bir elbise dikip, içine de şık bir kontrast renkten astar-elbise yapabilirdim (kendime not… evet, evet. yapılacaklar listesine ekle!) Ama daha yeterince kumaşçı gezecek vaktim olmadı. Bu tarz bir elbise dikmek için gerçekten iyi kalite bir tül bulmak gerekiyor. Hem tülün kalitesi iyi olacak hem de rengi ve deseni. 
Bu yüzden daha zor yolu seçtim ve gerçekten dantelden bir etek diktim. 
Yeni evlendiğim yıllarda çeyizden gelen dantelleri ne numara yapsam da ortadan kaldırsam diye ağlamış olan ben… Gün gelirdi de sokak sokak dantel arayacağım aklıma gelir miydi hiç! Hayat… :P
Moda endüstrisinin son iki sezondur dantellerle yapmadığı kalmadı. Baksanıza…
Aman yok… Öyle baştan ayağa da dantel giyemem… Bu işe “mini” adımlarla başlasam hiç fena olmayacak :)
Dantel bir etek / elbise dikerken, dikkat edilmesi gereken en önemli şeyin iyi kalite, ince ve mümkünse koton dantellerin kullanıması olduğunu düşünüyorum. 
Ancak bu kadar bile uğraşamam diyorsanız, gidip güzel bir tül bulun, bol bir model dikin, içine de son derece modern renk ve modelde bir elbise /etek dikin. Ama tülden bir elbise yapacaksanız, gerçekten iyi kalite bir tül bulmak için bekleyin derim. Kimse evdeki perdeleri sarınıp çıkmış gibi görünmek istemez :)
Sanıyorum önümüzdeki bahar /yaz sezonu için açık renk bir dantel ve onun içinden görünecek baskın renkte bir astar kullanmak en güzeli olacak. 
Bu etekte sadece basit bir etek patronu kullandım ve onu ince dantel şeritlerle “süsledim”. 
Şu an arka bahçemdeki karlar hala erimemiş olsa da, böyle açık renklerde ince kıyafetler denemek öyle iyi geldi ki!… Gel artık yaz geeeellllll…. İzmirli bir bünyeye bu kadar kar çooookkkkk…..
Bu eteği nasıl diktiğimi öğrenmek isterseniz, dikiş aşamalarını adım adım anlattığım yazıma göz atabilirsiniz. Buraya koyamazdım, çok uzun olurdu. 
görüşmek üzere! :)

2 yorum

  1. sizi ondan çok sevmişim demekkkkk,ben de izmirliyim:)toprağımmmm benim... kuşadasından nihan

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.