"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

En sevdiğim V1174 elbise ile Paris sokaklarını arşınlamak

29 Ocak 2013

Paris gezimle ilgili fotoğrafları yüklemeyi bırakacağımı düşünmediniz değil mi? Öyle güzel bir şehir ki yüzlerce fotoğraf çekmekten kendimi alamadığım için, birkaç tane de Kendin Dik gardorbuyla ilgili resimler çekmeye çalıştım. Fotoğraflar French Vogue havasında olmasa da idare eder sanırım ;-)
Geçen sene diktiğim bu elbise, diktiğim ilk günden beri gardromunun en sevdiğim parçalarından biri oldu. Elbise için tasarımcı Cynthia Steffe imzalı Vogue patronu kullanmıştım  - V1174. Bu tarz elbiseleri seven herkes için bu kalıbı şiddetle tavsiye ediyorum. Bir kez diktikten sonra başka versiyonlarını da dikmekten kendinizi alamayacaksınız. 
V1174 Cynthia Steffe red dress
Orijinal dikiş kalıbının fotoğrafında sergilenen kumaş deseninin neredeyse aynısını bulmam büyük tesadüftü. Üstelik öyle güzel öyle yumuşacık bir kumaş ki, dikmesi de giymesi de çok keyifli. Vogue kalıbında yaptığım tek değişiklik pilileri azaltmak oldu. Orijinal modelde verilen ölçü bana göre (benim vücut yapıma göre) biraz fazla kabarık geldi gözüme. Onun dışında kalıbı çok keyifle diktim. 
V1174 Cynthia Steffe
Bu elbiseyi yaparken fitilli biye yapımını ilk kez denedim. Gerçekten çok zevkli ve elbiselere ayrı bir hava veriyor. Bundan sonra benzer bir çalışma yaptığımda size fotoğraflarını veya videosunu çekerim ama bu arada Threading My Way ’den Pam’in resimli dersini takip edebilirsiniz. Resimler gayet açıklayıcı ve güzel. 
V1174 Cynthia Steffe red dress
Straplez bir elbise dikerken, astarı düzgün yerleştirmek çok daha önemli oluyor. Benim elbisenin içten görünümü böyle. 
V1174 Cynthia Steffe red dress
Bu elbiseyi diktiğim günden beri öyle çok kullanıyorum ki, üzerimde paralanacak yakında. Üstelik her mevsimde de giyebiliyorum. Yaz için mükemmel olan bu elbise, daha soğuk zamanlarda da uygun bir hırka ve bir çift çorap ile rahatça kullanılabiliyor. 
V1174 Cynthia Steffe red dress
Ben bu fotoğraflarda gezme aşkı ön planda olduğundan son derece rahat bir tarz tercih etmiştim. Bu elbiseyi siz bir de topuklu ayakkabı ve daha şık aksesuarlarla görün bir de :P
Dikiş dikmeyi seviyorummmm :D
V1174 Cynthia Steffe red dress
Keyifli günler dilerim!

2 yorum

  1. merhabalar.. ben bu elbiseye bayıldıımmm.. ellerinize sağlık size de çok yakışmış fakat patron için verdiğiniz linkte sadece basit çizim var tam patron yok bende biraz acemiyim de siz pratik mi diktiniz?? bende dikmek istiyoruummmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patron için verdiğim linkte kendi bedeninize uygun kalıbı kutudan seçip, alışveriş sepetine atıyorsunuz. sonra satın alma adımlarını takip ederek alabiliyorsunuz. ya eve posta gönder seçeneğini seçebilir ya da online indirme seçeneğini işaretleyebilirsiniz. bununla ilgili bir yazımın linkini ekliyorum. vogue patterns'tan satın almalarla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:
      http://www.kendindik.com/2012/02/tasarmc-modelleri-vogue-butterick.html

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.