"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Gizemli Parlak Nesne!

11 Ocak 2013

Mutfak dolaplarında fazla aluminyum folyosu olan var mı? Bakın onunla mutfak dışında neler yapabilirsiniz! 
Yok yahu, uyduruyorum gene. Bu muhteşem elbisede kullanılan parlak nesne kesinlikle bir aluminyum folyo değil. İçinde gizliden gizliye mor ve siyah renk dehlizleri olan, ağlanası bir kumaş. Böylesine parlak bir nesneyi kumaşçıda gören İrem,parlak oltaya koşan sazan balığı gibi davranmayacaktı da ne yapacaktı peki? 
gümüş elbise dikiş moda blog
Gümüş kumaş koltuğumun altında, eve gelip de parlaklığının yarattığı göz kamaşma etkisi geçmeye başlayınca, bu kadar parıl parıl kumaşla ne yapacağımı bilemeyerek kaldırdım bu cancağızımı da diğer kumaş yığınımın arasına. 
Birkaç akşam önce, benim fındık yercücesi nasıl olduysa erken uyumaya karar verince, soluğu dikiş masamda aldım ve başladım ne yapsam diye modelleri karıştırmaya. İşte o zaman parlak kumaşım cana geldi ve bu sonuç ortaya çıktı! :D
         dikiş moda blog
Bu elbise için kullandığım kalıbı merak ediyorsanız hemen söyleyeyim; bu da diğer birçok elbisem gibi benim kalıp karıştırmacalarım sonucu ortaya çıkmış uydurmaca bir kalıp - Durun, düzeltiyorum: benim acayip havalı yeni tasarımım!
Elbisenin üst kısmı birkaç ay önce ayıla bayıla yaptığım kırmızı elbisemde kullandığım kalıptan çıktı. Bu modelin üstüme oturma biçimine bayılıyorum! “Ziyadesiyle Kırmızı” olan o projeyi yazının başlığına tıklayıp okuyabilirsiniz. 
           imageimage
Aşağıdaki çizimde elbisenin muhteşem pens detaylarıyla süslenmiş halini görebilirsiniz. Ben bu yaptığım elbiseyi çok sevdiğimden, epeyce giydim. Bir de üstüne nefis bir “origami kol detayı” ile süslenmiş bu elbisenin yenisini yapmak içimden gelmedi.  Bunun yerine biraz daha eğlenceli bir etek yapmak istedim alt kısmına. 
image
Etek kalıbını çıkarmadan önce, gizemli parlak bir nesne gibi ortalarda dolaşmamak için eteğin bel kısmını da siyahla devam etmemin daha akıllıca olacağını düşündüm. Bu sayede giysinin yaşını da 5’ten (en azından) 25’e çekebileceğimi umdum! - terzimiz 35’inde ama olsun, idare edeceksiniz artık :-).
Daha sonra, yine çok severek giydiğim bir diğer elbisemde kullandığım etek kalıbını bu elbiseye uyguladım. Aşağıdaki elbiseyle ilgili yazıya şuradan ulaşabilirsiniz. 
     moda blog
Etek boyunu biraz kısaltıp, pilileri biraz derinleştirdim. Böylece iyice eğlenceli bir etek yarattım. Aslında yukarıda bahsettiğim projede bile etek kalıbıyla oynamıştım. Kalıplarla oynayıp yeni şeyler çıkartmaya bayılıyorum! Bir gün kendi kalıp markamı çıkartırsam şaşmayın :D
İşte sonuç:  - fotoğrafta oldukça sertmiş gibi görünmesine karşın, etek kumaşım yumuşacık bir dokuya sahip. seviyorum kendisini :)
moda blog gümüş etek
Etek ile üst kısmı birleştirdiğimde ise fazla siyah kalan üstü fazla parlak kaçan alt kısımla dengelemek için birşeylere ihtiyacım olduğunu hissettim. Kirli çıkıyım ya, evde seneler önce almış olduğum ince bir gri dantel şerit buldum. Onu hem önden dümdüz indirdim (niye diye sormayın; öyle esti işte!) hem de kollara diktim.   
       dantel detay dikiş moda blog
Bunu ancak gece vakti dikebildiğim için dikiş aşamalarını fotoğraflamam mümkün olmadı. Ama içinde “dikiş aşkı” olana bu da yeter bence :D 
Durum budur arkadaşlar. Bir sonraki saçma dikiş projesinde görüşmek dileğiyle, esen kalın!
irem
design dress sewing blog

1 yorum

  1. bursa kumaş pazarında gezerken böyle bir parlak bir kumaşta ben aldım.... neden aldım, ne yapmak için aldım hiç bilmiyorum.... sadece beğendim, ne yaparım diye düşünmedim... sağolsun iş arkadaşım "bundan güzel yastık kılıfı olur dedi"...

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.