"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Öğren Çekirge - Peter Pan Yaka

28 Ocak 2013


Bugüne kadar son dönemde tüm moda dünyasını hastalık gibi saran yaka takıntısını henüz duymadıysanız, utanmayın! Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır! (hehheee merak etmeyin ben de bu yazdıklarımı ciddiye almıyorum :)) Basit bir yakanın ne hallere getirilebileceğini görmek için “ilham periniz” SYS - Look Book‘u ziyaret edin.
Kendinize şöyle güzel bir yaka yapmayı öğrenmek isterseniz, sizi hızla Öğren Çekirge köşesine alalım!
Bizim senelerce Bebe Yaka diye bildiğimiz, ama aslında Peter Pan yaka olarak anılan yaka modeli başta olmak üzere, birçok gömlekte birbirinden güzel tasarımlarla basit gömlekler bile göz alıcı hale getirilebiliyor. Ben de bu yöndeki ilk girişimimi geçtiğimiz günlerde tamamladım. Bundan sonra daha havalı kumaşlarla bağımsız takılabilen yakalar yapabilirim artık…
İhtiyacınız olanlar:
  • Bir bluz patronu - daha önceden kullandığınız bir patron olursa çok daha iyi olur. Üzerinizde nasıl durduğunu bilirsiniz en azından. 
  • eğer dikiş dikmeyi bilmiyorsanız ya da dikiş dikmek için fazla tembelseniz (ayıp valla bu arada!) yaka açıklığını beğendiğiniz herhangi bir bluz ya da gömleği kullanarak da yaka patronunuzu çıkartabilirsiniz. 
  • kağıt 
  • makas 
  • biye - ya da güzel bir kurdela  

Adım 1: Bluzun yaka kısmını çevreleyen dikiş kalıplarını birbirine yapıştırın. Yakanın çevresini kalemle bir başka kağıda çizin. 

Adım 2: İlk çiziminizden hareketle, yakanızın ne kadar geniş olmasını istiyorsanız yaka çevresini ona göre çizin. 
Adım 3: Yakaınızı bir biye ya da kurdelayla “dekore etmek” isterseniz, mümkünse farklı renkten bir malzeme kullanın. 
Adım 4: Adım 1 ve 2’de çizdiğiniz dikiş kalıbını kullanarak 2 kat kumaştan yaka parçalarınızı kesin. 
Adım 5: Biye / kurdelanızı üst yaka parçasının (ön yüzüne) iğneleyin. 
Adım 6: El dikişi ya da makina dikişi yardımıyla biye / kurdelayı yaka parçasına yavaşça dikin. 
Adım 7: Yaka kenarına kullanmayı seçtiğiniz biye / kurdela benimki kadar kalınsa, diğer yaka parçasını dikmeden önce parçaları birbiriyle dikkatlice birleştirin. Biye /kurdela arada, yakaların ön yüzü birbirine bakacak şekilde tutturun. 
Adım 8 : Şimdi tüm parçaları dikkatlice birbirine dikin. Önceki dikiş çizgisi üzerinden giderseniz sizin için daha kolay olur. 
Adım 9: Dikiş işlemini bitirdikten sonra, yakayı dışa çevirin ve yaka kenarlarını dikkatlice ütüleyin. Şimdi yakanızı gömleğe / bluza dikebilirsiniz. Eğer bağımsız bir yaka kullanmak isterseniz de dikişi kapatmadan önce yakanın iki ucunda kurdela parçalarını uzun bırakabilir ya da uçlara çıtçıt dikebilirsiniz. Çıtçıtların dıştan görünmemesine dikkat edin. 

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.