"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

PEPLUM TAKSAK DA MI SAKLASAK, TAKMASAK DA MI SAKLASAK?

28 Ocak 2013

ELBİSELERİ PEPLUMLAMA TAKTİKLERİ

Dikiş aşkımı beslemesi için hazırladığım Look Book için araştırma yaparken çok eğlenceli tasarımlar görüyorum. Sonra da kendime bunları nasıl yaparım diye gündüz düşlerine dalıyorum  :D
Son dönem yeniden moda olan “peplum”ları da (aman yani bildiğiniz bele takılan fırfırlar - ama adı peplum’muş işte… öğren çekirge öğren :P ) aynı hevesle takibe aldım. 
Şimdi benim esas derdim son moda neyse onu dikeyim de giyeyim değil ki… Dikiş dikmeyi kafasına takıp da öğrenen birçok kişi gibi, kendime en yakışan tarzı en güzel şekilde giyebilmek.
peplum modası kendindik.com
Yarı bacağım kadar mankenlere ne giydirsen nefis oluyor ama baskın Türk genleriyle bezenmiş 40 beden enden 160 santim boydan bu cancağızım vücuduma da sırf dikebiliyorum diye herşeyi giydiremem ki :P
Ama şu peplum olayına da aklım takıldı bir kere. İçimden bir ses, stratejik bir yerleştirmeyle bu peplumların farklı tipteki kadın vücutlarını da gayet güzel gösterebileceğini söylüyor… İçinin sesini dinleyerek dikiş dikmeyi öğrenen ben, bu gazı almışım… durur muyum yerimde!
Burda Dergisinin Philips Akıllı Ütülerin sponsorluğunda açtığı yarışma da aklımda, iki fırsatı bir araya getirip kendi zevkime uygun şekilde fırfırlanayım istedim. 
Bu güzelim fırfırların üzerimde 0 beden mankenlerde durduğu gibi durmayacağına yönelik sinsi bir şüphem olduğundan (çok anlamsız tabii farkındayım…) bunu belimin ortasına doğrudan oturtmanın 1.90’lık selvi gibi boyumu yarısına indireceğinden endişe ettim. Bu nedenle peplumları verev kullanmanın daha akıllıca olacağına kanaat getirdim.  
Bunun için Burda’nın 02/2012 sayılı dergisindeki 117 no.lu modeli kullanmaya karar verdim. 










Bu modeli de olduğu gibi kullanmam mümkün olmayacaktı. Etek kesimindeki üçgenin güzelim peplumları eklemek için fazla derin olduğunu düşündüm bu nedenle dikiş kalıbı üzerinde biraz oynama yaptım. (dikiş detayları için yazıya buradan ulaşabilirsiniz) Sonra başladım kumaşı oradan mı sarsam buradan mı dolasam diye düşünmeye… İşte sonuç :D

Bu kadar kara kıştan sonra baharın en güzel renklerini giymek için sabırsızlanıyorum. Bu yüzden renkleri beyaz ve tatlı bir sarı olarak seçtim. Kullandığım kumaş ise yumuşacık bir koton. Üst kısmı hafif likralı, etek kısmı daha kalın bir kotondan. 
Peplum taksak da mı saklasak?…

















Bence, kalçanın tam genişlediği yerden başlayıp da basenlere kadar / belki biraz da geçecek şekilde uzatılmış bir peplum modeli, hele ki asimetrik de yerleştirilirse oldukça keyifli ve şık bir hava verebilir bir elbise modeline. Ne dersiniz?
Çoraplar da çiçekli… Dikkatinizi çekerim :P
İşte ilk peplum maceram budur. Elbisemi de çok beğendim. Herşeyi harika da, biraz ütü gerektiriyor tabii :D Bakalım Philips Akıllı Ütücüler ne diyecek? :P
Bu elbisenin nasıl yapıldığına ilişkin adım adım dikiş aşamalarını takip etmek ve peplumunuzu elbisenize yerleştirme taktikleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bu sayfayı ziyaret etmeden ayrılmayın. 
keyifli dikişler, bol güneşler! 

2 yorum

  1. Hangi aralıkta dikiyorsun bunları. Maşallah. Hepsi çok güzel oluyor. Pepluda tam bana göre olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazı eski, eski :))
      ama normalde de çok hızlı dikiyorum o ayrı :D
      sevgiler!

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.