"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Popart Ceketimle Dünyanın En Büyük Sanat Müzesinde Sanatsal Pozlar

29 Ocak 2013

louvre müzesi popart ceket - kendin dik
Dünyanın en büyük sanat müzelerinden birini ziyaret ederken ortama uygun bir giysim olmasına özen gösterdim. Elbette yerlere kadar uzanan bir balo kıyafetiyle gezmek daha uygun kaçacaktı ama son anda biraz abartmış olabileceğimi düşündüğümden her zamanki gibi rahat giyinmeyi seçtim. 
Bir kısmı boy boy yağlı boya tablolarla dolu koridorlar, bir kısmı dünyanın dört bir yanından getirilmiş sanat eserleriyle dolu Louvre Müzesi bu sefer de benim dünya şaheseri popart ceketimin sergilenmesi için fon oluşturdu. 
Seyahat için hazırlanırken, en rahat ettiğim kıyafetleri yanımda götürmeye dikkat etmiştim. Bu ceket de benim en sevdiğim KendinDik.Com gardrobu parçaları arasında yer alıyor. 
Ceketin hikayesi komik. Günlerden birgün İrem yine kendini kumaşçılarda kaybeder. Gerekli gereksiz alışverişlerinin sonunda enteresan desenleri olan poplin bir kumaş görür. Allı güllü kumaş kalabalığı içinde arada sessizce duran bu kumaşa aşık olup, onca alışverişine aldırmadan bir de bu popart esintili desenleri olan kumaşı alır. Eve geldiğinde ne yapsam diye düşündüğü bu kumaşı sonunda fi tarihinden kalma bir Burda patronu için değerlendirmeye karar verir. (Meraklısına not: Model Burda Dergisi 2001 / 12 sayısındaki no.121
Yanda gördüğünüz kalıp kapşonlu bir hırka için yapılmış. Bende duruşu biraz değişti tabii :) Önce ben de kapşonu yapmaya kalktım ama sonra gözüme çok yavan geldiğinden kapşonu çıkarttım, sonra da hevesim kaçtı ve ceketçik uzun süre bir kenarda beni bekledi. 
Daha sonra kumaşa kıyamadığımdan bu bahar içine ketenden bir astar yapıp ceketi bitirmeye karar verdim.  İşte sonuç:
Hep söylediğim gibi, temel kalıplar kullanılarak nasıl farklı işler ortaya çıkartabileceğinizi görüyorsunuz değil mi?…
Kapşonu ortadan kaldırdıktan sonra yaka açıklığı çok hoş bir V şekli aldı. Hem kumaş poplin hem de astarı keten olunca kolalı gibi durdu yaka. Orijinal modelde tam yakanın bitiş yerine konmuş olan bağcıkları kaldırıp belin en ince yerine kocaman bir düğme de attırınca ceket bele oturan hoş bir şekle büründü.
Astarı da gerçek ceket astarı gibi dikmedim bilerek. Hem hala gerçek ceket astarını tam beceremediğimden, hem de ceketin spor havasıyla uyumlu olsun diye bir ceket daha dikermiş gibi çıkardım kalıbını. Sonra da içine kolayca diktim. Beyaz ketenden seçtiğim astar, kolları kıvırdığım zaman cekete daha da güzel bir hava verdi kanımca.
Ceketim böyle deli deli desenler içerince ona uygun aksesuarların da aynı havada olması gerek sanırım. Popart çanta tasarımları yapan çok çılgın 2 genç arkadaş var blog dünyasında. Aşağıdaki çantayı onlardan ısmarladım. Ama hala final sezonundalar galiba, bir geri dönüş olmadı henüz :) Bu ve benzeri çantalara meraklıysanız adresi Butik-izm. Ben daha ürünü teslim almadım yalnız. Kalitesini gördüğümde ayrıca referans yazarım. :)
                
Artık popart desenlerin etkisinden midir, yeni saç kesimimden mi bilemedim. Ben kendimi yeniden 25 hissettim bu ceketle! Ne iyi etmişim de dikiş dikmeyi öğrenmişim değil mi? Sen orada hala tembellik mi ediyorsun yoksa çekirge?!
KendinDik.Com  - kalplere dikiş aşkı aşılayan site :P

8 yorum

  1. çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. aa görmemişim mesajınızı zamanında, kusura bakmayın :/
    çok teşekkür ederim :D

    YanıtlaSil
  3. Size bayılıyorum. Pozlarınıza, yüzünüzdeki gülümsemeye, bildiklerinizi esprili bir dille aktarmanıza, insanı şevke getirmenize. Lütfen hep böyle devam edin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bu arada ceket bir harika. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, sanal alemde gerçek işler yapan -yaptığını da samimiyetle paylaşan- üslubuyla güldürürken öğreten siz! :) Bugün tesadüfen keşfettim sizi...Güzel bir tesadüf oldu. Bundan sonra bırakmayacağım peşinizi bilesiniz... Umuyorum hep ertelediğim hayalim olan dikiş dikmeyi, yazılarınızı okudukça gaza gelip hayata geçireceğim ve tabi ki size de haber vereceğim :) Emeğinize ve yüreğinize sağlık...
    Not: Bu arada ceket harika ve size çok yakışmış :))

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürlerrr :)) size daha önce yanıt yazdım ama silinmiş ;/ umarım bunu okursunuz. her zaman beklerim :D

    YanıtlaSil
  7. An itibariyle okumuş bulunuyorum ^_^ Çok incesiniz, teşekkür ediyorum ve güzel paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.