"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Stilini ‘Yaka’la…

28 Ocak 2013

Herkese Merhaba! Bir süredir dergilerde görüp bayıldığım yaka çılgınlığını sonunda kendim deneme cesaretini gösterdim. Yakaları stilize etmek öyle keyifli birşey ki, en sıkıcı gömleklerinizi bile kolayca tarz hale getirebilirsiniz. 
Moda fotoğraflarından görüp görüp bayıldığım yaka tasarımlarını en kolay nasıl yaparım diye düşünürken, önce kolay dikilebilen bir bluz modeli kullanarak kendime sade bir iş kıyafeti yapmaya karar verdim. Dikiş kalıplarımı karıştırırken, nihayet Burda Dergisinin 01 / 2011 sayılı dergisinde istediğim gibi bir bluz modeli buldum. 
Meğer yeni moda yakalardan yapmak hiç de zor değilmiş. Her ne kadar bu bluz, ağır abla iş kıyafetlerinden olduysa da, bir sonraki yaka maceram kesinlikle daha “ışıltılı” olacak!
Kullandığım patron bizim Bebe Yaka diye bildiğimiz, ama aslında Peter Pan yaka olarak geçen (Burda’nın dikiş teknikleri kitabında da aynı adla anlatılıyor) bu yaka orijinal dikiş kalıbında yoktu. Onu  ben uydurdum…
Dikiş kalıbı üzerinde yaptığım değişiklikler kısaca şöyle: 
  • gömlek yakası siyah biyeli Peter Pan yakaya dönüştü 
  • sırttaki pili gitti
  • kol boyları kısaldı
Kullandığım kumaş da harika çiçek desenleri olan, çok ince koton bir kumaş. 
Yakanın adı ister bebe yaka olsun ister peter pan (ki benim çocukken en sevdiğim masal kahramanıydı, saygım büyük…) doğru pantalon seçimiyle ürkütücü bir ciddiyete bürünebilirim! 
Ve elbette yüksek topuklu ayakkabılar şart!
Sonraki proje:
Bu projeyi sağ salim bitirdiğime göre, artık daha pahalı malzemelerle çalışabilirim. Bir sonraki projemin bol ışıltılı bir payetli kumaştan olması ne güzel olur değil mi?
Siz de stilinizi ‘yaka’lamak isterseniz, ilgili anlatım sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın. Öğrenmesi bedava :)
Not: Eğer hala kendi stilinizi dikme konusunda ikna olmadıysanız, ilham periniz - SYS e-moda dergisini inceleyin. Eminim sizi gaza getirecek bir iki parça kıyafet bulabilirsiniz. :))
görüşmek üzere!

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.