"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Sütlü kahve tadında acayip pahalı çalışmalar…

17 Ocak 2013

dikiş blogları vogue kalıp 8685
Kim demiş kışın koyu renkler giyilir diye? Ohh, almışım elime sütlü kahvemi şimdi ne yapsam diye dergileri karıştırıyorum… Sonra bir baktım, evde parça parça 2 yünlü kumaş ve dikiş aşkıyla yanıp tutuşan bir terzi var… Hadi bakalım, bu sefer kısmetimize ne çıkacak derken işte sonuç bu oldu :)
vogue v8685
Sevdim, pek sevdim bu elbisemi… Evdeki artık kumaşlardan biri belki 30 yıllık bir gabardin kumaş - beyaz olan. Diğerini de dikişe ilk heveslendiğim yıllarda İstanbul’daki bir parça kumaşçıdan aldığım 1 metre bile olmayan balıksırtı desenli bir yünlü. Bunlardan ne çıkartabilirim derken kalbimde ayrı bir yere sahip olan Vogue Patterns’a ait v8685 no.lu bu modele takıldı gözüm. 
v9685 kalıp
Model aslında pek bir yazlık. Kalın kumaş kullanınca özellikle ön pensleri - buradaki tahta göğüslü - modelde durduğu gibi durmadı haliyle. Ama onun da kendimce çaresini buldum ve pililerin üzerine çapraz dikiş yaparak oldukça değişik bir görüntü kazandırdım ön tarafa. Yaka da pek hoş bir açıklıkta oldu bana göre. Ancak orijinal modeldeki kol ölçüleri - uzun kol için - bir garip çıktı. Bende de esnek kumaş olmayınca kalıbı kendime oturtana kadar epey uğraştım başta. Bundan sonra daha yumuşak kumaşlarda deneyeceğim bir de bu kalıbı :)
image
image
Bu modelde en hoşuma giden şey, elbiseyi birkaç parçaya bölerek pensleri içine saklamış olmaları. Ben de madem az kumaşım var, bari sütlü kahve tadında bir renk dağılımı yapayım dedim. Hem de büyük beden düşmanı beyaz rengi kritik noktalarda kırarak arzu edilen göz yanılgısına ulaşırım belki dedim :P Ne için dikiş dikiyoruz? Elbette kendi bedenimize en güzel oturan giysiler üretmek için, öyle değil mi yani? :D
image
Eteğe geçiş kısmı da yanlarda yuvarlanarak verilmiş. Açıkçası burada biraz çuvallar gibi oldum. Sonra kat kat tat görüntüsüne sadık kalarak, bel parçasını etek parçasının üzerine dikerek de acemi terzilik detaylarımı kapattım.
image
Daha önceki yazılarda özellikle de “armudi kemençe” yapısındaki arkadaşlara naçizane birkaç önerim olmuştu. Etek dikerken (dikiş öğrenmeyecek kadar tembelseniz de giysi alırken!) basenlerinizin tam genişlediği noktadan aşağıya doğru düz inerseniz, malumun ilanına fazla girmeden kalem gibi bir görüntü elde edersiniz. Burada da beden ölçümü aynı şekilde alarak oynadığım etek kalıbı, dikiş bittikten sonra üstüme cuk diye oturdu! (ilgili yazılar: Temel Etek Dikimi Süper Havalı Kalem Eteğimin Dikiş Aşamaları)
büyük beden etek
Elbise arkadan fermuar ile kapanıyor. Sırt fermuarlarına pek bayılmasam da yan dikişlerle iyice kalınlaşan kumaş katlarımın fermuarın gelişini bozmasını istemedim. 
image
Uzun lafın kısası sonuç budur arkadaşlar. Güzel, rahat, şık bir kış elbisesi bana kaça mı mal oldu?… Söylersem, bunu okuyan tembel tenekelerin canı fazla sıkılacaktır :P
Durun bir düşüneyim… Kumaşların bir kısmı evde vardı, diğerini de parça kumaşçıdan almıştım… Hmm, çok maliyetli olacak ama galiba 3 TL tuttu bu harika elbise! Ne o? Gözünden yaşlar dökülenler mi var aranızda? Gerçek olabilir mi bu? Yok canım, kesin değildir… 3 TL’ye sakız bile alınmıyor artık. Yoksa… yoksa…
(KendinDik.Com… kalplere dikiş aşkı aşılayan site :-) )
image

3 yorum

  1. Çok kıskandım :)) ama harika olmuş demeden de geçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler! haset etme ne olur.. kendin dik, senin de olur :P

      Sil
  2. Ya İrem hanımcığım,tesadüfen buldum bu yayınınızı.Daha önceki sayfanıza yaptığım dikey dalışlarda görmemişim.Yine süper iş çıkarılmış,hasetlenmemek için kendimi zor tutuyor ve nirvanaya erme çalışmalarımı hatırlatıyorum kendime.İşaretlediğiniz sayfaya baktım ama galiba kalıbı kendimiz çıkarıyoruz öyle mi? Valla tarif istiyorum bu kalıba bayıldım.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.