"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Trençkot Elbise - McCall’s 6279

26 Ocak 2013

Vogue Patterns’ın yan markalarından olan McCall’s dan son indirimlerde aldığım trençkot model elbise kalıbını nihayet deneme fırsatım oldu. Patron muhteşem. Kullanılan kumaşa göre her mevsim için ayrıca dikilebilir. Sanırım biraz daha bol kesersem gerçekten trençkot olarak da kullanabilirim.
Hayatımda ilk defa bir trençkot dikmeye giriştiğim için aslında buna ne kadar kumaş gidebileceğinin farkında değildim. Genellikle modele göre kumaş almak yerine, girdiğim kumaşçıda bulduğum güzel kumaşlara göre model üretme gibi abuk bir yaklaşımım olduğundan da patronu çıkardıktan sonra elimdeki kumaş seçenekleriyle şiştim kaldım. 
 Bu model için yaklaşık 2 metre kumaş alınması gerekiyormuş meğer. Ama eksikliklerim daha yaratıcı olmamı sağladı diyebilirim :)
 İşte karşınızda M6279 trençkot elbisenin irem versiyonu:
Kumaşçıda son dakikada gördüğüm bu kumaşın dışı kot renginde, içi ise altın. Görür görmez aldım :) Biraz kalın olması çalışmayı zorlaştırsa da acayip bir hava verdi modele. Yukarıda da dediğim gibi kumaşı gıdım gıdım kullanmam gerektiğinden kenarlarını içe değil dışa kıvırarak kenarlarına altın renkli biye havası verdim. 
m6279
Bir trençkot modelinde öndeki parçaların çift kat olması gerekiyormuş (haliyle!). Fazladan kumaş da buralara gidiyor. Eh, bende böyle birşey olmadığından sadece dışa dönük kısımlarına yarım ekleme yaptım. Kumaşın çift rengini iyice göstermek için de yaka kısmını birbirine dikmek yerine ayrı tuttum. 
Yani ön parçalar iç-dış çift kumaş olması gerekirken, bende şöyle oldu:
Ama çok da güzel oldu :))
Trençkota klasik havasını veren en temel özelliklerden biri de bol düğmeleri.. Ama benim çarşıdaki hesap eve uymadığından, hali hazırda bu kumaşa uygun düğmelerim pek yoktu. Annemden kalan yaklaşık 40 yıllık “vintage” düğmeleri bir yerlerden buldum ve trençkotuma diktim. Detay pek görünmeyebilir ama dantel gibi bir dokusu var kullandığım düğmelerin :)
trençkot elbise dantel düğme detay
Yakayı da yine çift renk ve kısa yaptım. 
Ben elbisemi acayip sevdim! Çok rahat giyiliyor. En kısa sürede daha ince kumaşlarla da yapmaya niyetim var. 
Gördüğünüz gibi klasik bir model dahi değişik kumaş ve aksesuarlarla bambaşka bir havaya bürünebiliyor. 
Ne diyeyim… iyi ki azmetmişim de dikiş dikmeyi öğrenmişim :))
Darısı başınıza :P

2 yorum

  1. Merhaba
    Çok sevdiğim bir trençkotum var.O modeli cok seviyorum renkli renkli kumas alıp dikmek istiyorum.Bu arada yeteneğim yok.Ama ilgim çok.sizce kalıbını nasıl çıkartabilirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba!
      yeteneğiniz olup olmadığını, üzerinde çalışmadan bilemezsiniz bence ;)
      eğer fazla dikiş bilginiz yok ise, kendi kendinize kalıp çıkarmak yerine mutlaka bir hazır kalıpla çalışmanızı tavisye ederim. çok daha kolay. bu tarz trençkot modelleri kış aylarında burda ve benzeri dergilerde de mutlaka çıkar birkaç kez.

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.