"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Elbiseleri Peplumlama Taktikleri :)

28 Ocak 2013

Merhaba! Bir önceki yazımda  Philips Akıllı Ütünün Burda Dergisiyle birlikte düzenlediği yarışmadan bahsetmiştim. Bir yandan da peplumlanma ihtiyacı eşliğinde iki fırsatı bir araya getirerek Burda Dergisinin 02/2012 sayısındaki 117 no.lu elbise modelini denemeye karar verdim. Dikiş aşkı olmayanlar için “Yeni Elbise Modellerinde Peplum Modası” başlıklı yazı yeterli olacaktır. Bu elbiseyi nasıl yaptığımı ve elbiselerini nasıl “peplumlayabileceğini” merak edenler ise bol fotoğraflı bu yazıyı okumaya devam etsin. 
Burdanın değiştirmeye niyetlendiğim elbise kalıbının genel çizimi böyle. Arkadan fermuarlı, farklı renklerle yapıldığında çok ilginç bir hava verebilecek bir elbise bu. Kesinlikle birbirine uyumlu 3 renk kombinasyonuyla da dikeceğim bir ara. 
Aklım elbiseyi “peplumlamakta” olduğundan, ilk olarak etek kısmındaki derin üçgen kesimi  yumuşatmam gerekti. Malum, fırfırları o kadar aşağıya taksam altı çiçek, üstü böcek gezerdim… 
Peplumumuzu asimetrik takmanın stratejik öneminden bir önceki yazıda bahsetmiştim (bkz. geleneksel Türk genleriyle bezenmiş 40 beden kadın tipi…)
Bu sinsi plan aklımda, en rahat nasıl değişiklik yapacağımı düşünürken, kestiğim kalıpta üçgenle oynama operasyonu yaptım. 
Daha sonra elbisenin üst kısmını neredeyse olduğu gibi diktim. Elbiselerde fermuarın arkadan olması benim hiç işime gelmiyor.
Daha önce birkaç yazımda daha bahsettiğim gibi, eğer koşa koşa giyinip, bir yandan işe yetişme derdi, bir yandan da 3 yaşında enerji içeceği reklamlarından çıkma bir yercücesini hazırlamanız gerekiyorsa, evde Grace Kelly zarafetiyle salınıp, birileri de arkadan fermuarımı çekebilir mi diye dolanacak vaktiniz yoktur! Bu nedenle pratik annelik içgüdüleriyle her zaman elbiselerimin fermuarlarını yana almaya özen gösteririm. Bu seferki de farklı olmadı. 
İlk başta parçaların nasıl takılacağını çözmek biraz zaman alsa da bitince çok hoş bir dikiş detayı oluyor elinizde. Gerçi ben bitirmeden önce, beyaz renk seçimimle birlikte elbisenin üst kesiminin deli gömleğini feci şekilde andırdığını düşünmeden edemedim… Ama sonuç öyle olmadı :)
Üst tarafın yandan ve arkadan görünümleri…
Elbisenin puzzle misali tamamlanan üstünü bitirdikten sonra, peplumları nereden taksak da saklasak, takmasak da mı saklasak diye bir telaş aldı yürüdü…
Önce, tonuna bayıldığım sarı renkteki etek kumaşından kalan parçayı boylu boyunca diktim. Bunu yaparken kendi kalça ölçünüzün 1.5 katı bir kumaş kullanmanız yeterli olacaktır sanıyorum. Yine de, zevk sizin…
Daha sonra birkaç kez en hoş nasıl durur diye deneye deneye gözüme en güzel gelen şekle karar verdim ve fırfırlarımı kabaca tamamladığım etek üzerine iğneledim. 
Peplumların nasıl görünmesini istediğimden emin olduktan sonra, etek parçasının üzerine dikkatlice diktim. Ardından da alt ve üst parçaları birbirine birleştirdim…
Hmm… evet belki yarıbacağım kadar mankenlerin üzerinde durduğu havada durmuyor peplumlarım ama bu da hiç fena değil :P
İşte sonuç budur! Elbise çok kullanışlı, kumaşı çok rahat, ama biraz ütü istiyor tabii! :D
Yarışma nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın ben elbisemi de renklerimi de çok sevdim.
Hepinize keyifli baharlar, bol peplumlar!

4 yorum

  1. Güle güle giyin çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yazı 1 yıl öncesine ait aslında. ben bundan sıkılıp eteği kestim bile :D

      Sil
  2. canım, kestiğin iyi olmuş valla... bir şey var bunda betimleyemediğim...
    kundaklanmış bebek hissi verdi bana....

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.