"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Gamlı Baykuşum

26 Ocak 2013


Şu hayatta öğrenilmesi gereken en önemli derslerden biri de baykuş yapımıdır kuşkusuz.
Bu ciddi bakışlı komik hayvan benim en sevdiğim karakterlerden biri olduğundan, dikiş dikerken iğnelerimi tutması ve bana eşlik etmesi için kendime bir gün uyduruktan bir baykuş yaptım. Bu işi öyle sevdim ki oğluşumun birkaç kıyafetinde de aynı figürü kullandım. 
Buyrun tanıştırayım… Aşağıda gördüğünüz benim sürekli delik deşik olan ancak dikiş dikerken yanımdan hiç ayrılmayan sadık dostum gamlı baykuş:
İşte “bir bunu yapmayı öğrenmediğim kalmıştı” diyenler okumaya devam etsin…
  1. Önce kolay kesilip dikilebilir bir baykuş taslağı çıkartılır. Benim gibi müthiş çizim becerisi olanlar için birkaç yüz denemeden sonra başarı kaçınılmazdır:
Yok ben bu kadarını bile çizemiyorum, çöp adamlarım bile yamuk olur benim diyenler aşağıdaki profesyonel çizimimi kullanabilir:
    2. Baykuşunuzu yapacağınız rengarenk kumaşlar itinayla seçilir:
   3. (Aplik yapımı için) Baykuşun gövde parçası için 1 kat kumaş ve mümkünse 1 de tela kesilir. Kanat parçası için 2 kat, göz ve gaga parçaları için 1, ayaklar için de 2 kat farklı desen ve renklerdeki kumaşlardan kesim yapılır.
Benim eşsiz çizimimi kullanacaksanız, kanat parçalarını üçgen olarak kesmişsinizdir. Bu durumda kanatları gövdeye iğneleyip, dışarıda kalan kısımlarını düzgün birşekilde kesmeniz gerekiyor. Tüm parçalar kesildikten sonra çalışacağınız parçalar şöyle görünmeli:
 . 
 4. İşte dikmeye başlıyoruz. Önce dikeceğimiz parçayı kumaşa sabitlemek için düz dikiş yapıyoruz. 
    5. Ardından da zigzag dikişlerle parçaların kenarlarını kapatıyoruz. Bunu yaparken aplik ayağı kullanmanız işinizi çok daha kolaylaştıracaktır.
Üst resimdeki kenar dikişlerininin biçimsizliği sizi yanıltmasın. Burayı kumaşa dikerken düzgün bir dikiş ortaya çıkıyor.
Baykuş apliğimizin telalı yüzü bu şekilde görünüyor:
Veee işte minik düğmelerle gözlerini de tamamladığımız baykuşun kıyafete dikilmeden önceki son hali böyle oluyor:
Umarım yakında bunu kullandığım çocuk kıyafetini de tamamlayarak sizlerle paylaşabilirim. 
Görüşmek üzere! :)

1 yorum

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.